'Geert Bourgeois is niet overmoedig, maar zeer ambitieus. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd in Het Nieuws van VTM.

Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois zei dit weekend nog dat N-VA bij de verkiezingen van 2014 wil inzetten op volledige Vlaamse autonomie. De partij denkt CD&V en Open VLD te kunnen overtuigen om mee te gaan in dat verhaal. Bourgeois liet ook verstaan minister-president te willen worden.

Evolutionair Vlaanderen
N-VA-voorzitter Bart De Wever ontkent nu dat zijn partij de onafhankelijkheid van Vlaanderen in 2014 nastreeft. "Wij geloven in een evolutionair Europa en Vlaanderen", zei hij op vtm. "Dat gaat stap voor stap en we zullen een grote stap nemen in 2014. Onafhankelijkheid roept een context op van revolutie, men wil de Vlaamse kiezer bang maken."

De lijsten voor de verkiezingen van volgend jaar zijn nog lang niet opgemaakt, zegt De Wever nog.

Teruggefloten
Eerder op de dag werd Bourgeois ook al teruggefloten door N-VA-kamerleden Ben Weyts en Jan Jambon.

"Een exacte rolverdeling voor de moeder der verkiezingen is nog niet aan de orde." Volgens Weyts liet Bourgeois zich in het interview verrassen door de vraag of hij minister-president wilde worden. Jambon meent "tevreden te zijn dat hij de ambities van Geert kent." (Belga/EE)

'Geert Bourgeois is niet overmoedig, maar zeer ambitieus. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd in Het Nieuws van VTM. Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois zei dit weekend nog dat N-VA bij de verkiezingen van 2014 wil inzetten op volledige Vlaamse autonomie. De partij denkt CD&V en Open VLD te kunnen overtuigen om mee te gaan in dat verhaal. Bourgeois liet ook verstaan minister-president te willen worden. Evolutionair Vlaanderen N-VA-voorzitter Bart De Wever ontkent nu dat zijn partij de onafhankelijkheid van Vlaanderen in 2014 nastreeft. "Wij geloven in een evolutionair Europa en Vlaanderen", zei hij op vtm. "Dat gaat stap voor stap en we zullen een grote stap nemen in 2014. Onafhankelijkheid roept een context op van revolutie, men wil de Vlaamse kiezer bang maken." De lijsten voor de verkiezingen van volgend jaar zijn nog lang niet opgemaakt, zegt De Wever nog. Teruggefloten Eerder op de dag werd Bourgeois ook al teruggefloten door N-VA-kamerleden Ben Weyts en Jan Jambon. "Een exacte rolverdeling voor de moeder der verkiezingen is nog niet aan de orde." Volgens Weyts liet Bourgeois zich in het interview verrassen door de vraag of hij minister-president wilde worden. Jambon meent "tevreden te zijn dat hij de ambities van Geert kent." (Belga/EE)