N-VA-voorzitter Bart De Wever hoopt dat zijn partij na de verkiezingen opnieuw met CD&V in de Vlaamse regering kan zetelen. Dat zegt hij in een interview met de Franstalige zakenkrant L'Echo.

'De Vlaamse regering heeft goed werk verricht,' zegt De Wever. 'Wij willen na de verkiezingen in die regering blijven. Onze logische partners zijn dan Kris Peeters en CD&V."

Kannibaal

Volgens De Wever zullen de onderhandelingen na de verkiezingen voor N-VA niet gemakkelijk zijn. 'Als je een bepaald niveau bereikt in de peilingen, heb je geen vrienden meer. Niemand wil met een kannibaal aan tafel zitten.'

Confederalisme

Opvallend is dat De Wever bijzonder vriendelijk is voor CD&V en veel minder voor Open VLD, de partij waarvan N-VA duidelijk het kiespubliek viseert. 'Ik vind het ongeloofwaardig dat Open VLD nu het confederalisme afzweert. Iedereen kan van mening veranderen, maar Open VLD doet dat enkel om zich te onderscheiden van N-VA.'

Volgens De Wever heeft CD&V wel voluit voor het confederalisme gekozen.

N-VA-voorzitter Bart De Wever hoopt dat zijn partij na de verkiezingen opnieuw met CD&V in de Vlaamse regering kan zetelen. Dat zegt hij in een interview met de Franstalige zakenkrant L'Echo. 'De Vlaamse regering heeft goed werk verricht,' zegt De Wever. 'Wij willen na de verkiezingen in die regering blijven. Onze logische partners zijn dan Kris Peeters en CD&V."KannibaalVolgens De Wever zullen de onderhandelingen na de verkiezingen voor N-VA niet gemakkelijk zijn. 'Als je een bepaald niveau bereikt in de peilingen, heb je geen vrienden meer. Niemand wil met een kannibaal aan tafel zitten.' Confederalisme Opvallend is dat De Wever bijzonder vriendelijk is voor CD&V en veel minder voor Open VLD, de partij waarvan N-VA duidelijk het kiespubliek viseert. 'Ik vind het ongeloofwaardig dat Open VLD nu het confederalisme afzweert. Iedereen kan van mening veranderen, maar Open VLD doet dat enkel om zich te onderscheiden van N-VA.' Volgens De Wever heeft CD&V wel voluit voor het confederalisme gekozen.