Bart De Wever:

1. De anderen hebben mij aan de zijlijn gezet
2. CD&V en Open VLD moeten alsnog uit onderhandelingen stappen
3. N-VA stapt niet uit Vlaamse regering
4. Vlaanderen zal niet extra besparen voor Belgische begroting
5. Di Rupo gaat Griekenland achterna

"Diegene die zich aan het Vlaamse regeerakkoord houdt, moet er toch niet uitstappen", zei N-VA-voorzitter Bart De Wever maandagavond in Terzake.

Momenteel onderhandelen acht partijen over een communautair akkoord en de vorming van een regering. De N-VA is daar niet meer bij. De Vlaams-nationalisten hebben, zoals bekend, geen goed oog in de formateursnota van PS-voorzitter Elio Di Rupo.

Besparen voor België
De N-VA zal in elk geval niet toestaan dat Vlaanderen de voogdij over de faciliteitengemeenten rond Brussel verliest, of dat Vlaanderen extra moet besparen om de Belgische financiën op orde te krijgen.

Dat zou, aldus De Wever, strijdig zijn met het Vlaams regeerakkoord.

Gemiste kans

Bart De Wever kwam ook meermaals terug op het Vlaams front met CD&V en Open Vld - de drie partijen hebben eerder in de formatie een tijdje samengewerkt. "Een gemiste kans", aldus De Wever, nu er gekozen is om met alle partijen dus ook de linkse, aan tafel te gaan zitten. N-VA heeft een "gefundeerd neen" gezegd op de nota Di Rupo. CD&V en Open Vld hebben gekozen zonder N-VA voort te gaan, klonk het.

Griekenland achterna
De Wever vindt niet dat hij aan de kant is gaan staan. "Zij hebben mij aan de zijlijn gezet." De N-VA-voorzitter riep opnieuw CD&V en Open Vld alsnog hun kar te keren. Met de sociaal-economische elementen van de nota Di Rupo zou België Griekenland achterna gaan. "Wij vragen op sociaal-economisch vlak wat Europa aanbeveelt." (Belga/EE)

"Diegene die zich aan het Vlaamse regeerakkoord houdt, moet er toch niet uitstappen", zei N-VA-voorzitter Bart De Wever maandagavond in Terzake. Momenteel onderhandelen acht partijen over een communautair akkoord en de vorming van een regering. De N-VA is daar niet meer bij. De Vlaams-nationalisten hebben, zoals bekend, geen goed oog in de formateursnota van PS-voorzitter Elio Di Rupo. Besparen voor België De N-VA zal in elk geval niet toestaan dat Vlaanderen de voogdij over de faciliteitengemeenten rond Brussel verliest, of dat Vlaanderen extra moet besparen om de Belgische financiën op orde te krijgen. Dat zou, aldus De Wever, strijdig zijn met het Vlaams regeerakkoord.Gemiste kans Bart De Wever kwam ook meermaals terug op het Vlaams front met CD&V en Open Vld - de drie partijen hebben eerder in de formatie een tijdje samengewerkt. "Een gemiste kans", aldus De Wever, nu er gekozen is om met alle partijen dus ook de linkse, aan tafel te gaan zitten. N-VA heeft een "gefundeerd neen" gezegd op de nota Di Rupo. CD&V en Open Vld hebben gekozen zonder N-VA voort te gaan, klonk het. Griekenland achterna De Wever vindt niet dat hij aan de kant is gaan staan. "Zij hebben mij aan de zijlijn gezet." De N-VA-voorzitter riep opnieuw CD&V en Open Vld alsnog hun kar te keren. Met de sociaal-economische elementen van de nota Di Rupo zou België Griekenland achterna gaan. "Wij vragen op sociaal-economisch vlak wat Europa aanbeveelt." (Belga/EE)