Terwijl de spanningen tussen N-VA en de andere Vlaamse partijen sowieso al blijven toenemen, snijdt Rutten in een uitgebreid interview in Knack nog een andere heikele kwestie aan: de haatmail.

Toen ze onlangs in een opiniestuk schreef dat N-VA'er Vic Van Aelst zich schuldig had gemaakt aan racisme, stroomde haar mailbox vol.

'Het is niet proper wat je allemaal in je mailbox krijgt als je kritiek geeft op de N-VA', zegt ze daarover. 'Blijkbaar vinden we dat ook normaal. Maar ik pik dat niet langer. Men zegt wel eens dat die haatmail uit alle hoeken komt, maar dat is niet waar. Ik ben ook al heel kritisch geweest voor de vakbonden, en voor de socialistische partij. Maar dan krijg ik geen enkele haatmail. Geen enkele. Ik vind dat Bart De Wever daar zelf eens iets over zou moeten zeggen. De N-VA moet over die haatmail maar eens een standpunt innemen. Vinden zij dat normaal?'

(J.D.C.)

Terwijl de spanningen tussen N-VA en de andere Vlaamse partijen sowieso al blijven toenemen, snijdt Rutten in een uitgebreid interview in Knack nog een andere heikele kwestie aan: de haatmail. Toen ze onlangs in een opiniestuk schreef dat N-VA'er Vic Van Aelst zich schuldig had gemaakt aan racisme, stroomde haar mailbox vol. 'Het is niet proper wat je allemaal in je mailbox krijgt als je kritiek geeft op de N-VA', zegt ze daarover. 'Blijkbaar vinden we dat ook normaal. Maar ik pik dat niet langer. Men zegt wel eens dat die haatmail uit alle hoeken komt, maar dat is niet waar. Ik ben ook al heel kritisch geweest voor de vakbonden, en voor de socialistische partij. Maar dan krijg ik geen enkele haatmail. Geen enkele. Ik vind dat Bart De Wever daar zelf eens iets over zou moeten zeggen. De N-VA moet over die haatmail maar eens een standpunt innemen. Vinden zij dat normaal?' (J.D.C.)