Woestijnvis wil voor zijn nieuwe zender VIER alle Vlaamse partijvoorzitters een dag en een nacht in quarantaine zetten om te debatteren over de gemeenteraadsverkiezingen. Het is de bedoeling dat de voorzitters met elkaar in debat gaan, maar ook apart geïnterviewd worden. Delen van de gesprekken zouden worden uitgezonden in de nieuwe actuashow van Tom Lenaerts.

De partijvoorzitters gaan voor het programma 24 uur in afzondering op 12 juli. Volgens De Morgen hebben alle Vlaamse voorzitters al toegezegd. Behalve Bart De Wever. Hij twijfelt nog over zijn deelname en verbaast zich over het feit dat zijn collega's al hebben bevestigd, vooral omdat 12 juli op een donderdag valt, de dag van de plenaire zitting van de senaat.

'Slagen onder de gordel'

'Wouter Beke en Alexander De Croo hebben mij de afgelopen dagen slagen onder de gordel gegeven, terwijl ze zelf hun toezegging hebben gegeven voor 12 juli. Ze vinden er blijkbaar geen graten in om te spijbelen in de senaat voor een televisieuitzending,' zegt De Wever in De Morgen.

Bart De Wever kreeg de afgelopen dagen veel kritiek van De Croo en Beke omdat hij in de senaat afwezig bleef tijdens de debatten over de splitsing van het kiesarrondissement BHV. 'Terwijl de senaat beslist over het thema waarmee N-VA de verkiezingen won, gaat hun voorzitter liever op campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen,' luidde de kritiek.

'Laag bij de gronds'

Vanuit zijn campagnebus in Leuven liet De Wever weten dat hij geen zin had om in de senaat te gaan luisteren naar een lange lijst toegevingen die de Vlamingen hebben gedaan in ruil voor de splitsing van BHV. In Terzake voegde hij eraan toe dat hij de kritiek van de voorzitters van Open VLD en CD&V 'laag bij de gronds' vond.

De Wever vindt het nu op zijn beurt vreemd dat de andere partijvoorzitters hun medewerking aan een tv-programma hebben toegezegd op een ogenblik dat de senaat vergadert.

De populariteit van Bart De Wever ging in zesde versnelling na zijn deelname aan dat andere Woestijnvisprogramma 'De Slimste Mens ter Wereld'. Met zijn gevoel voor humor maakte hij daar het eerste opstapje naar de titel 'de populairste politicus van Vlaanderen.' (EE)

Woestijnvis wil voor zijn nieuwe zender VIER alle Vlaamse partijvoorzitters een dag en een nacht in quarantaine zetten om te debatteren over de gemeenteraadsverkiezingen. Het is de bedoeling dat de voorzitters met elkaar in debat gaan, maar ook apart geïnterviewd worden. Delen van de gesprekken zouden worden uitgezonden in de nieuwe actuashow van Tom Lenaerts. De partijvoorzitters gaan voor het programma 24 uur in afzondering op 12 juli. Volgens De Morgen hebben alle Vlaamse voorzitters al toegezegd. Behalve Bart De Wever. Hij twijfelt nog over zijn deelname en verbaast zich over het feit dat zijn collega's al hebben bevestigd, vooral omdat 12 juli op een donderdag valt, de dag van de plenaire zitting van de senaat. 'Slagen onder de gordel' 'Wouter Beke en Alexander De Croo hebben mij de afgelopen dagen slagen onder de gordel gegeven, terwijl ze zelf hun toezegging hebben gegeven voor 12 juli. Ze vinden er blijkbaar geen graten in om te spijbelen in de senaat voor een televisieuitzending,' zegt De Wever in De Morgen. Bart De Wever kreeg de afgelopen dagen veel kritiek van De Croo en Beke omdat hij in de senaat afwezig bleef tijdens de debatten over de splitsing van het kiesarrondissement BHV. 'Terwijl de senaat beslist over het thema waarmee N-VA de verkiezingen won, gaat hun voorzitter liever op campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen,' luidde de kritiek. 'Laag bij de gronds' Vanuit zijn campagnebus in Leuven liet De Wever weten dat hij geen zin had om in de senaat te gaan luisteren naar een lange lijst toegevingen die de Vlamingen hebben gedaan in ruil voor de splitsing van BHV. In Terzake voegde hij eraan toe dat hij de kritiek van de voorzitters van Open VLD en CD&V 'laag bij de gronds' vond. De Wever vindt het nu op zijn beurt vreemd dat de andere partijvoorzitters hun medewerking aan een tv-programma hebben toegezegd op een ogenblik dat de senaat vergadert. De populariteit van Bart De Wever ging in zesde versnelling na zijn deelname aan dat andere Woestijnvisprogramma 'De Slimste Mens ter Wereld'. Met zijn gevoel voor humor maakte hij daar het eerste opstapje naar de titel 'de populairste politicus van Vlaanderen.' (EE)