N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft zijn stem uitgebracht in Deurne. Hij voelde zich naar eigen zeggen gelaten. "De teerling is geworpen. Het is wat het is, het zal zijn wat het zal zijn", zei hij. "Wat ik vandaag nog ga doen? Zo weinig mogelijk. De media afschudden, en dan ergens wachten op de eerste uitslagen."

"Bizar campagneverloop"

Na afloop van zijn stemming zei De Wever nog dat hij er een "goed gevoel" bij had, maar hij blikte ook nog even terug op de campagne, die volgens hem een "bizar" verloop had gekend.

"Het overlijden van Jean-Luc Dehaene, de campagnewagen van Ben Weyts die in brand werd gestoken, de aanslag in Brussel en de persoon die gisteren aan mijn woning werd opgepakt. Dat geeft een bizar gevoel als dat allemaal op zo'n korte tijd gebeurt", zei De Wever.

Hij vertelde voorts dat het geen gemakkelijke campagne is geweest voor N-VA, omdat "iedereen op de kap van de partij had gezeten". (Belga/MI)

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft zijn stem uitgebracht in Deurne. Hij voelde zich naar eigen zeggen gelaten. "De teerling is geworpen. Het is wat het is, het zal zijn wat het zal zijn", zei hij. "Wat ik vandaag nog ga doen? Zo weinig mogelijk. De media afschudden, en dan ergens wachten op de eerste uitslagen." "Bizar campagneverloop"Na afloop van zijn stemming zei De Wever nog dat hij er een "goed gevoel" bij had, maar hij blikte ook nog even terug op de campagne, die volgens hem een "bizar" verloop had gekend. "Het overlijden van Jean-Luc Dehaene, de campagnewagen van Ben Weyts die in brand werd gestoken, de aanslag in Brussel en de persoon die gisteren aan mijn woning werd opgepakt. Dat geeft een bizar gevoel als dat allemaal op zo'n korte tijd gebeurt", zei De Wever. Hij vertelde voorts dat het geen gemakkelijke campagne is geweest voor N-VA, omdat "iedereen op de kap van de partij had gezeten". (Belga/MI)