'Wij zijn bereid om na de verkiezingen een sociaal-economische herstelregering te vormen en daar ook het zwaartepunt van uit te maken,' zei N-VA-voorzitter Bart De Wever in een gesprek in De Zevende Dag waar ook Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten aan tafel zat.

'Wie er ook zo over denkt, mag zich bij ons aansluiten en zal zich niet hoeven verontschuldigen voor het beleid dat gevoerd wordt,' sneerde De Wever naar Rutten die zich eerder verontschuldigde voor de 'pestbelastingen' van de regering Di Rupo waarvan haar partij zelf deel uitmaakt.

Belastingen

Volgens De Wever is het herstel van de competetiviteit de eerste prioriteit van de volgende regering. 'Wij hebben, op Zweden na, de hoogste belastingen ter wereld. Wie in ons land gaat werken, is eraan voor de moeite. We moeten hervormingen doorvoeren zoals ze dat in Duitsland hebben gedaan.'

De Wever deed een oproep om na de verkiezingen de linkse partijen links te laten liggen. 'De centrum-rechtse partijen moeten de handen in elkaar slaan in plaats van met de PS in de boot te gaan.'

Confederalisme

Volgens Rutten zijn er wel degelijk grote raakpunten tussen Open VLD en N-VA als het over economie gaat, maar voor haar mogen de volgende onderhandelingen dan ook enkel nog over economie gaan en niet over het confederalisme of alweer een nieuwe staatshervorming.

'Wij willen praten over economie en niet over onderwerpen die de onderhandelingen weer blokkeren,' zei Rutten tegen De Wever. 'U hebt het land platgelegd voor een staatshervorming. Wij hebben er al één gerealiseerd.' (EE)

'Wij zijn bereid om na de verkiezingen een sociaal-economische herstelregering te vormen en daar ook het zwaartepunt van uit te maken,' zei N-VA-voorzitter Bart De Wever in een gesprek in De Zevende Dag waar ook Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten aan tafel zat.'Wie er ook zo over denkt, mag zich bij ons aansluiten en zal zich niet hoeven verontschuldigen voor het beleid dat gevoerd wordt,' sneerde De Wever naar Rutten die zich eerder verontschuldigde voor de 'pestbelastingen' van de regering Di Rupo waarvan haar partij zelf deel uitmaakt. BelastingenVolgens De Wever is het herstel van de competetiviteit de eerste prioriteit van de volgende regering. 'Wij hebben, op Zweden na, de hoogste belastingen ter wereld. Wie in ons land gaat werken, is eraan voor de moeite. We moeten hervormingen doorvoeren zoals ze dat in Duitsland hebben gedaan.' De Wever deed een oproep om na de verkiezingen de linkse partijen links te laten liggen. 'De centrum-rechtse partijen moeten de handen in elkaar slaan in plaats van met de PS in de boot te gaan.'ConfederalismeVolgens Rutten zijn er wel degelijk grote raakpunten tussen Open VLD en N-VA als het over economie gaat, maar voor haar mogen de volgende onderhandelingen dan ook enkel nog over economie gaan en niet over het confederalisme of alweer een nieuwe staatshervorming. 'Wij willen praten over economie en niet over onderwerpen die de onderhandelingen weer blokkeren,' zei Rutten tegen De Wever. 'U hebt het land platgelegd voor een staatshervorming. Wij hebben er al één gerealiseerd.' (EE)