Bart De Wever werd woensdag onwel in het Vlaams parlement. Hij raadpleegde een dokter die hem meteen met spoed naar het ziekenhuis stuurde. Hij werd behandeld op de dienst intensieve zorgen. Daar werd vastgesteld dat hij met een diepe infectie van de luchtwegen kampte.

De infectie sloeg dinsdag al in alle hevigheid toe tijdens een ontmoeting met de ouders van de vermiste Baskische jongen Hodei Egiluz Diaz, zo zei De Wever in de kranten. De jongen verdween half oktober bij de dokken aan het Antwerpse MAS. 'Toen heb ik een kwak gekregen,' zegt De Wever nu in Het Nieuwsblad.

Belabberd

'De ouders vertelden niet alleen over geëmotioneerd over hun verdwenen zoon, maar de moeder zei op de koop toe dat in Antwerpen ook nog haar portefeuille was gestolen. Ik zakte als burgemeester door de grond van schaamte. Haar man heeft me nog wenend getroost. Na dat gesprek voelde ik me ronduit belabberd.'

De Wever mocht vrijdag het ziekenhuis verlaten maar zou het dit weekend nog kalm aan doen. Vandaag herneemt hij zijn werkzaamheden als burgemeester van Antwerpen en voorzitter van N-VA. (EE)

Bart De Wever werd woensdag onwel in het Vlaams parlement. Hij raadpleegde een dokter die hem meteen met spoed naar het ziekenhuis stuurde. Hij werd behandeld op de dienst intensieve zorgen. Daar werd vastgesteld dat hij met een diepe infectie van de luchtwegen kampte. De infectie sloeg dinsdag al in alle hevigheid toe tijdens een ontmoeting met de ouders van de vermiste Baskische jongen Hodei Egiluz Diaz, zo zei De Wever in de kranten. De jongen verdween half oktober bij de dokken aan het Antwerpse MAS. 'Toen heb ik een kwak gekregen,' zegt De Wever nu in Het Nieuwsblad. Belabberd'De ouders vertelden niet alleen over geëmotioneerd over hun verdwenen zoon, maar de moeder zei op de koop toe dat in Antwerpen ook nog haar portefeuille was gestolen. Ik zakte als burgemeester door de grond van schaamte. Haar man heeft me nog wenend getroost. Na dat gesprek voelde ik me ronduit belabberd.' De Wever mocht vrijdag het ziekenhuis verlaten maar zou het dit weekend nog kalm aan doen. Vandaag herneemt hij zijn werkzaamheden als burgemeester van Antwerpen en voorzitter van N-VA. (EE)