"We hadden niet de ambitie om 11 maanden te onderhandelen, zegt Bart De Wever in Z-Talk Goossens op Kanaal Z. "Het is geen hobby van ons om in de vergaderzaal te zitten en telkens niet tot een akkoord te komen."

"Als de zomer bereikt wordt, dan is het voorbij", gaat De Wever verder. "Dat is geen deadline of ultimatum, maar de gemeenteraadsverkiezingen komen dichterbij en dan is de marge van de partijen helemaal weg. Ze zullen wel zeggen dat dat niet waar is, maar iedereen weet dat dat wel zo is."

De Wever vindt dat er nu een eindsprint moet worden ingezet. "Veertien dagen geleden hebben we Wouter Beke gevraagd zijn werk af te ronden. Nu zou er een kandidaat-premier moeten rechtstaan die een coalitie kiest en volledige onderhandelingen begint. Want ik vrees dat als de zomer voorbij gaat in eindeloze besprekingen, je beter vandaag al kan stoppen."

Maar De Wever voegt er wel aan toe dat er ook externe dreigingen zijn zoals de rating, de bankensector die precair blijft,... "We dragen ook verantwoordelijkheidsgevoel. Als de wolven voor de schaapstal staan, moet je natuurlijk niet alle deuren gaan kapot slaan. Er zijn heel veel redenen om voorzichtig te zijn." (TE)

Bart De Wever gaat in Z-Talk Goossens in gesprek met Jef Roos, voormalig voorzitter van het Vlaams Economisch Verbond. Vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z.

"We hadden niet de ambitie om 11 maanden te onderhandelen, zegt Bart De Wever in Z-Talk Goossens op Kanaal Z. "Het is geen hobby van ons om in de vergaderzaal te zitten en telkens niet tot een akkoord te komen." "Als de zomer bereikt wordt, dan is het voorbij", gaat De Wever verder. "Dat is geen deadline of ultimatum, maar de gemeenteraadsverkiezingen komen dichterbij en dan is de marge van de partijen helemaal weg. Ze zullen wel zeggen dat dat niet waar is, maar iedereen weet dat dat wel zo is." De Wever vindt dat er nu een eindsprint moet worden ingezet. "Veertien dagen geleden hebben we Wouter Beke gevraagd zijn werk af te ronden. Nu zou er een kandidaat-premier moeten rechtstaan die een coalitie kiest en volledige onderhandelingen begint. Want ik vrees dat als de zomer voorbij gaat in eindeloze besprekingen, je beter vandaag al kan stoppen." Maar De Wever voegt er wel aan toe dat er ook externe dreigingen zijn zoals de rating, de bankensector die precair blijft,... "We dragen ook verantwoordelijkheidsgevoel. Als de wolven voor de schaapstal staan, moet je natuurlijk niet alle deuren gaan kapot slaan. Er zijn heel veel redenen om voorzichtig te zijn." (TE)