'Ik heb altijd al politieke ambities gehad', zo verklaarde hij donderdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend. Berger verwacht wel niet dat het voor de lokale verkiezingen van dit najaar nog zal lukken 'om ergens binnen te raken'.

Voor Berger was een plaats op de CD&V-lijst in Antwerpen voorzien, maar de man verzeilde de voorbije dagen in een polemiek omwille van zijn conservatieve religieuze overtuiging. Zo namen verscheidene kopstukken van de christendemocratische partij het niet dat Berger omwille van de regels van zijn geloof zou weigeren om vrouwen een hand te geven.

Hoewel hij CD&V-lijsttrekker Kris Peeters niets verwijt, lijkt Berger voor zichzelf geen toekomst bij CD&V meer te zien. 'Ik Ik wil geen tijd verspillen met dingen die niets opbrengen', zei hij. De chassidische jood onderstreepte wel dat hij 'altijd al politieke ambities heeft gehad'.

N-VA-lijsttrekker en burgemeester Bart De Wever betreurde woensdag dat de joodse gemeenschap te kijk was gezet. 'Ik denk dat hij voor een groot deel gelijk had en dat hij hiermee wel een beetje gewonnen heeft', stelt Berger, gepolst naar een reactie. Volgens hem zijn er 'veel overeenkomsten tussen de N-VA en de joodse gemeenschap', maar ook met andere partijen. 'Mensen zijn mensen en zolang we kunnen overeenkomen, is er voor ons geen probleem.'

'Ik heb altijd al politieke ambities gehad', zo verklaarde hij donderdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend. Berger verwacht wel niet dat het voor de lokale verkiezingen van dit najaar nog zal lukken 'om ergens binnen te raken'. Voor Berger was een plaats op de CD&V-lijst in Antwerpen voorzien, maar de man verzeilde de voorbije dagen in een polemiek omwille van zijn conservatieve religieuze overtuiging. Zo namen verscheidene kopstukken van de christendemocratische partij het niet dat Berger omwille van de regels van zijn geloof zou weigeren om vrouwen een hand te geven. Hoewel hij CD&V-lijsttrekker Kris Peeters niets verwijt, lijkt Berger voor zichzelf geen toekomst bij CD&V meer te zien. 'Ik Ik wil geen tijd verspillen met dingen die niets opbrengen', zei hij. De chassidische jood onderstreepte wel dat hij 'altijd al politieke ambities heeft gehad'. N-VA-lijsttrekker en burgemeester Bart De Wever betreurde woensdag dat de joodse gemeenschap te kijk was gezet. 'Ik denk dat hij voor een groot deel gelijk had en dat hij hiermee wel een beetje gewonnen heeft', stelt Berger, gepolst naar een reactie. Volgens hem zijn er 'veel overeenkomsten tussen de N-VA en de joodse gemeenschap', maar ook met andere partijen. 'Mensen zijn mensen en zolang we kunnen overeenkomen, is er voor ons geen probleem.'