Het Netwerk tegen Armoede reageert ontgoocheld op de Septemberverklaring van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). "Armoedebestrijding blinkt helaas uit in afwezigheid", betreurt de organisatie. "Het wordt duidelijk dat armoedebestrijding geen topprioriteit is voor deze Vlaamse regering."

Het Netwerk tegen Armoede zag zijn vrees over het regeerakkoord bevestigd. "Geen aanpak van de stijgende schoolkosten, een verdere vertraging van het groeiritme voor sociale woningen en invoering van tijdelijke contracten in de sociale huur, afschaffing van de gratis hoeveelheid energie en water terwijl het niet duidelijk is welke alternatieven er komen voor kwetsbare groepen", somt de organisatie op.

'Raakt reeds getroffen gezinnen'

Bovendien komen de besparingen van de nieuwe Vlaamse regering met N-VA, CD&V en Open VLD "eenzijdig terecht bij gezinnen met een gemiddeld en laag inkomen en bij het verenigingsleven", vervolgt het netwerk. "Net die groepen die al zwaar getroffen zijn door de crisis."

Van de positieve punten uit het regeerakkoord - zoals bijvoorbeeld een armoedetoets - was volgens het Netwerk tegen Armoede in de Septemberverklaring geen spoor meer te bekennen. "Terwijl deze net ook in besparingsplannen degelijk werk zou kunnen verrichten om verdere ongelijkheid te vermijden." (Belga/WB)

Het Netwerk tegen Armoede reageert ontgoocheld op de Septemberverklaring van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). "Armoedebestrijding blinkt helaas uit in afwezigheid", betreurt de organisatie. "Het wordt duidelijk dat armoedebestrijding geen topprioriteit is voor deze Vlaamse regering." Het Netwerk tegen Armoede zag zijn vrees over het regeerakkoord bevestigd. "Geen aanpak van de stijgende schoolkosten, een verdere vertraging van het groeiritme voor sociale woningen en invoering van tijdelijke contracten in de sociale huur, afschaffing van de gratis hoeveelheid energie en water terwijl het niet duidelijk is welke alternatieven er komen voor kwetsbare groepen", somt de organisatie op. Bovendien komen de besparingen van de nieuwe Vlaamse regering met N-VA, CD&V en Open VLD "eenzijdig terecht bij gezinnen met een gemiddeld en laag inkomen en bij het verenigingsleven", vervolgt het netwerk. "Net die groepen die al zwaar getroffen zijn door de crisis." Van de positieve punten uit het regeerakkoord - zoals bijvoorbeeld een armoedetoets - was volgens het Netwerk tegen Armoede in de Septemberverklaring geen spoor meer te bekennen. "Terwijl deze net ook in besparingsplannen degelijk werk zou kunnen verrichten om verdere ongelijkheid te vermijden." (Belga/WB)