In Antwerpen is er een conflict ontstaan tussen de lokale SP.A-afdeling en het communicatiebedrijf van de stad. Op de 1 mei-bijeenkomst van SP.A waren heel wat vlaggetjes te zien met een variant van de vorige stadsslogan ('t stad is wél van iedereen) en het stadslogo (de stralende "A"). Volgens SP.A ging het om een parodie en past dat binnen het recht op vrije meningsuiting.

De bedrijfsdirecteur marketing en communicatie van de stad verstuurde een aangetekend schrijven waarin ze eiste dat de SP.A zou stoppen met het gebruik van de slogan en het logo. Dat zou immers een "flagrante inbreuk op de bepalingen van het Beneluxverdrag inzake de intellectuele eigendom" betreffen.

Indien SP.A niet beloofde om op de eis in te gaan, zou de stad een klacht indienen en een schadevergoeding per verdere inbreuk eisen van "minstens 10.000 euro".

Parodie

Antwerps SP.A-voorzitter Yasmine Kherbache reageert echter niet met een dergelijke belofte, maar ontkent dat haar partij in de fout ging. "Het ging hier om een parodie: "'t stad is wél van iedereen". Dat was een toespeling op het feit dat het nieuwe stadsbestuur de oude slogan heeft afgeschaft en expliciet heeft gezegd dat 't stad niet van iedereen is", aldus Kherbache.

"Er is geen verwarring mogelijk. Wij eigenen ons bovendien als oppositiepartij bij uitstek het recht toe om ook in de toekomst op een creatieve manier onze mening te uiten." (Belga/AVE)

In Antwerpen is er een conflict ontstaan tussen de lokale SP.A-afdeling en het communicatiebedrijf van de stad. Op de 1 mei-bijeenkomst van SP.A waren heel wat vlaggetjes te zien met een variant van de vorige stadsslogan ('t stad is wél van iedereen) en het stadslogo (de stralende "A"). Volgens SP.A ging het om een parodie en past dat binnen het recht op vrije meningsuiting. De bedrijfsdirecteur marketing en communicatie van de stad verstuurde een aangetekend schrijven waarin ze eiste dat de SP.A zou stoppen met het gebruik van de slogan en het logo. Dat zou immers een "flagrante inbreuk op de bepalingen van het Beneluxverdrag inzake de intellectuele eigendom" betreffen.Indien SP.A niet beloofde om op de eis in te gaan, zou de stad een klacht indienen en een schadevergoeding per verdere inbreuk eisen van "minstens 10.000 euro". ParodieAntwerps SP.A-voorzitter Yasmine Kherbache reageert echter niet met een dergelijke belofte, maar ontkent dat haar partij in de fout ging. "Het ging hier om een parodie: "'t stad is wél van iedereen". Dat was een toespeling op het feit dat het nieuwe stadsbestuur de oude slogan heeft afgeschaft en expliciet heeft gezegd dat 't stad niet van iedereen is", aldus Kherbache. "Er is geen verwarring mogelijk. Wij eigenen ons bovendien als oppositiepartij bij uitstek het recht toe om ook in de toekomst op een creatieve manier onze mening te uiten." (Belga/AVE)