De Antwerpse SP.A-kopstukken Monica De Coninck, Caroline Gennez, Yasmine Kherbache en Kathleen Van Brempt begraven het verbod in een spotje, bericht Gazet van Antwerpen. Zo pogen ze toch nog een deel van de moslimgemeenschap te overtuigen om voor hen te kiezen. Een groot deel van de moslims had SP.A de rug toegekeerd na de invoering van het verbod voor loketpersoneel.

"Als we nu in het stadsbestuur zouden zitten, dan hadden we de dresscode met het hoofddoekverbod zeker opgeborgen", zegt SP.A-fractieleidster in de gemeenteraad Yasmine Kherbache. "We merken dat veel mensen ons nog steeds verwijten tegen de hoofddoeken te zijn. Dat klopt dus niet."

Patrick Janssens wenste niet te reageren. (Belga/TV)

De Antwerpse SP.A-kopstukken Monica De Coninck, Caroline Gennez, Yasmine Kherbache en Kathleen Van Brempt begraven het verbod in een spotje, bericht Gazet van Antwerpen. Zo pogen ze toch nog een deel van de moslimgemeenschap te overtuigen om voor hen te kiezen. Een groot deel van de moslims had SP.A de rug toegekeerd na de invoering van het verbod voor loketpersoneel. "Als we nu in het stadsbestuur zouden zitten, dan hadden we de dresscode met het hoofddoekverbod zeker opgeborgen", zegt SP.A-fractieleidster in de gemeenteraad Yasmine Kherbache. "We merken dat veel mensen ons nog steeds verwijten tegen de hoofddoeken te zijn. Dat klopt dus niet."Patrick Janssens wenste niet te reageren. (Belga/TV)