Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg . Het centrum kreeg de jongste jaren steeds meer meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij kleuters, intussen gemiddeld eens per maand.

Toiletbezoek en aanrakingen

Volgens Inge Vanderstraete, kinderpsychiater van het centrum, is sprake van grensoverschrijdend gedrag wanneer exact hetzelfde seksuele gedrag telkens terugkeert. Ze pleit daarom voor seksuele opvoeding op maat, bijvoorbeeld over het toiletbezoek en over aanrakingen.

"Ook de Wereldgezondheidsorganisatie heeft een aanbeveling daarrond", stelt ze. "Scholen moeten samen met ouders een beleid opzetten rond psycho-seksuele ontwikkeling. Belangrijk is wel dat kleuterleerkrachten in spe daar ook les over krijgen."

Boek

Tegen volgend schooljaar brengt het Vertrouwenscentrum alvast een boek uit dat scholen, ouders en iedereen die met kleuters werkt, moet helpen met het thema om te gaan. (Belga/TV)

Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg . Het centrum kreeg de jongste jaren steeds meer meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij kleuters, intussen gemiddeld eens per maand.Toiletbezoek en aanrakingen Volgens Inge Vanderstraete, kinderpsychiater van het centrum, is sprake van grensoverschrijdend gedrag wanneer exact hetzelfde seksuele gedrag telkens terugkeert. Ze pleit daarom voor seksuele opvoeding op maat, bijvoorbeeld over het toiletbezoek en over aanrakingen. "Ook de Wereldgezondheidsorganisatie heeft een aanbeveling daarrond", stelt ze. "Scholen moeten samen met ouders een beleid opzetten rond psycho-seksuele ontwikkeling. Belangrijk is wel dat kleuterleerkrachten in spe daar ook les over krijgen."Boek Tegen volgend schooljaar brengt het Vertrouwenscentrum alvast een boek uit dat scholen, ouders en iedereen die met kleuters werkt, moet helpen met het thema om te gaan. (Belga/TV)