Het Antwerps politieparket wil dat lichte verkeersovertredingen niet meer zouden worden vervolgd. Dat vraagt procureur des konings Herman Dams in een brief aan de elf politiezones van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Het parket voelt zich daartoe genoodzaakt omdat de toevloed aan processen-verbaal steeds groter wordt, zo melden de Coreliokranten woensdag. Dat wordt vooral toegeschreven aan de exponentiële toename van het aantal flitscamera's.

Daarom vraagt Dams in zijn brief aan de politiezones om lichte parkeer- en snelheidsovertredingen niet meer te beboeten. Concreet zullen bijvoorbeeld chauffeurs die in de bebouwde kom werden geflitst aan 56 km/u en die weigeren hun boete te betalen, niet meer vervolgd worden.

Innen zonder tussenkomst rechter

De Antwerpse politie is niet opgezet met de maatregel op een moment dat de politie uitpakt met de campagne 'Merci om trager te rijden'.

Het Antwerps parket ziet een oplossing voor het probleem van de vele pv's in het zelf innen van de opgelegde boetes, zonder tussenkomst van een rechter. Boetes zouden dan altijd betaald moeten worden.

Als de burger niet akkoord is, kan hij zelf naar de rechter gaan zodat wij als parket niet steeds naar de rechter moeten stappen. Dat zou heel wat tijd en personeel besparen, zo zei Dams woensdagochtend op Radio 1.

Het Antwerps politieparket wil dat lichte verkeersovertredingen niet meer zouden worden vervolgd. Dat vraagt procureur des konings Herman Dams in een brief aan de elf politiezones van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.Het parket voelt zich daartoe genoodzaakt omdat de toevloed aan processen-verbaal steeds groter wordt, zo melden de Coreliokranten woensdag. Dat wordt vooral toegeschreven aan de exponentiële toename van het aantal flitscamera's. Daarom vraagt Dams in zijn brief aan de politiezones om lichte parkeer- en snelheidsovertredingen niet meer te beboeten. Concreet zullen bijvoorbeeld chauffeurs die in de bebouwde kom werden geflitst aan 56 km/u en die weigeren hun boete te betalen, niet meer vervolgd worden. Innen zonder tussenkomst rechterDe Antwerpse politie is niet opgezet met de maatregel op een moment dat de politie uitpakt met de campagne 'Merci om trager te rijden'. Het Antwerps parket ziet een oplossing voor het probleem van de vele pv's in het zelf innen van de opgelegde boetes, zonder tussenkomst van een rechter. Boetes zouden dan altijd betaald moeten worden. Als de burger niet akkoord is, kan hij zelf naar de rechter gaan zodat wij als parket niet steeds naar de rechter moeten stappen. Dat zou heel wat tijd en personeel besparen, zo zei Dams woensdagochtend op Radio 1.