"Ik vrees dat sommigen zich toen lieten meeslepen door de problematiek van de Syriëstrijders en er een aandachtsgraantje van wensten mee te pikken", vertelt de anonieme N-VA'er verder aan de Gazet van Antwerpen.

De moeder van drie klopte bij het OCMW aan toen haar man haar achterliet om in Syrië te gaan vechten. Tussen 2 mei en 19 juni kreeg ze een leefloon van duizend euro, maar in augustus schorste de bijstandscommissie dat omdat ze niet zou voldoen aan de voorwaarden en gevreesd werd dat het geld naar haar man zou gaan, aldus de krant.

Mediacircus

Volgens een anoniem raadslid bleek het niet voldoen aan de voorwaarden een misverstand. Hij of zij zag vooral politieke profilering achter de beslissing. "Deze vrouw kreeg dit niet omdat ze gehuwd was met een fundamentalist. Deze vrouw was niet alleen het slachtoffer van haar man, maar ook van het politieke mediacircus", luidt het.

N-VA'er Marco Laenens, voorzitter van de bijstandscommissie, ontkent echter puur politieke overwegingen. "Het was zeker geen foute beslissing", onderstreept hij. Laenens betwijfelt ook of de vrouw de bijkomende voorwaarden zal volgen en vermoedt dus dat het heringestelde leefloon tijdelijk is. Concreet moet de vrouw lessen Nederlands volgen en de kinderen naar school sturen.

Homans korzelig

Antwerps OCMW-voorzitter Liesbeth Homans (N-VA) geeft geen commentaar. Het stoort haar wel dat de herroeping bekend is geraakt en plant maatregelen. "Raadsleden die denken individuen te helpen door dossiers publiek te maken, vergissen zich", besluit ze. (Belga/TV)

"Ik vrees dat sommigen zich toen lieten meeslepen door de problematiek van de Syriëstrijders en er een aandachtsgraantje van wensten mee te pikken", vertelt de anonieme N-VA'er verder aan de Gazet van Antwerpen.De moeder van drie klopte bij het OCMW aan toen haar man haar achterliet om in Syrië te gaan vechten. Tussen 2 mei en 19 juni kreeg ze een leefloon van duizend euro, maar in augustus schorste de bijstandscommissie dat omdat ze niet zou voldoen aan de voorwaarden en gevreesd werd dat het geld naar haar man zou gaan, aldus de krant.Volgens een anoniem raadslid bleek het niet voldoen aan de voorwaarden een misverstand. Hij of zij zag vooral politieke profilering achter de beslissing. "Deze vrouw kreeg dit niet omdat ze gehuwd was met een fundamentalist. Deze vrouw was niet alleen het slachtoffer van haar man, maar ook van het politieke mediacircus", luidt het. N-VA'er Marco Laenens, voorzitter van de bijstandscommissie, ontkent echter puur politieke overwegingen. "Het was zeker geen foute beslissing", onderstreept hij. Laenens betwijfelt ook of de vrouw de bijkomende voorwaarden zal volgen en vermoedt dus dat het heringestelde leefloon tijdelijk is. Concreet moet de vrouw lessen Nederlands volgen en de kinderen naar school sturen.Antwerps OCMW-voorzitter Liesbeth Homans (N-VA) geeft geen commentaar. Het stoort haar wel dat de herroeping bekend is geraakt en plant maatregelen. "Raadsleden die denken individuen te helpen door dossiers publiek te maken, vergissen zich", besluit ze. (Belga/TV)