Dat schrijft De Standaard.

Doel 1 viel in de nacht van woensdag op donderdag onverwacht stil na een technisch defect in het nucleaire gedeelte. De Antwerpse gouverneur maakt zich zorgen. "Vooral omdat het toch niet de eerste keer is. De incidenten komen vaker voor én nu bovendien ook in het nucleaire gedeelte. Ik ga er dan ook vanuit dat het Fanc (het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle, red.) dit heel grondig analyseert."

Ze zegt ook "in blijde verwachting" te zijn van het geactualiseerde nucleair noodplan. "Het zou goed zijn als dat herwerkte plan er snel komt. Gelet op de gebeurtenissen van de afgelopen weken moet er ook voldoende aandacht gaan naar de cybersecurity en de robuustheid van de interne systemen." Het kabinet-Jambon meldt dat het nieuwe nucleair noodplan tegen juni klaar zal zijn.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Standaard.Doel 1 viel in de nacht van woensdag op donderdag onverwacht stil na een technisch defect in het nucleaire gedeelte. De Antwerpse gouverneur maakt zich zorgen. "Vooral omdat het toch niet de eerste keer is. De incidenten komen vaker voor én nu bovendien ook in het nucleaire gedeelte. Ik ga er dan ook vanuit dat het Fanc (het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle, red.) dit heel grondig analyseert." Ze zegt ook "in blijde verwachting" te zijn van het geactualiseerde nucleair noodplan. "Het zou goed zijn als dat herwerkte plan er snel komt. Gelet op de gebeurtenissen van de afgelopen weken moet er ook voldoende aandacht gaan naar de cybersecurity en de robuustheid van de interne systemen." Het kabinet-Jambon meldt dat het nieuwe nucleair noodplan tegen juni klaar zal zijn. (Belga/RR)