Een ruime helft van de Antwerpenaars is tevreden over het nieuwe bestuur. "Ik wil mezelf in 2018 opvolgen", zegt De Wever.

De peiling kwam er exact drie jaar na de grote doorbraak van N-VA in heel Vlaanderen. De partij scoort in Antwerpen nog altijd ruim 34 procent. Dat is weliswaar 3 procent minder dan bij de verkiezingen van 2012, maar de kloof met de oppositie is groot.

Opmars van Groen

De oppositie in Antwerpen is sterk verdeeld. De SP.A strandt in de peiling op 19 procent. Opmerkelijk is de opmars van Groen: de partij van Wouter Van Besien verdubbelt zijn stemmenaantal van 8 tot 16 pct. Maar voor een anti-N-VA-coalitie is niet alleen een links blok nodig van SP.A, Groen en PVDA, maar zouden ook CD&V en/of Open VLD van kamp moeten wisselen.

Meer dan de helft (53 pct) van de Antwerpenaren is (zeer) tevreden over het nieuwe beleid en slechts 25 pct (zeer) ontevreden. Maar tegelijk zegt één op de drie inwoners dat hij van de kracht van verandering niets merkt. De Wever rekent er echter op dat de resultaten van zijn beleid over drie jaar zichtbaarder zullen zijn en dat hij herverkozen wordt als burgemeester .

Nachtmerrie

Of hij eenzelfde coalitie zal kunnen aangaan in 2018, is een andere vraag. De coalitiepartners van De Wever doen het namelijk niet zo goed. Volgens de peiling zou het huidige stadsbestuur nu één zetel tekort komen om door te kunnen gaan. Regeren met de socialisten zou voor De Wever de ergste nachtmerrie zijn.(Belga/TE)

Een ruime helft van de Antwerpenaars is tevreden over het nieuwe bestuur. "Ik wil mezelf in 2018 opvolgen", zegt De Wever. De peiling kwam er exact drie jaar na de grote doorbraak van N-VA in heel Vlaanderen. De partij scoort in Antwerpen nog altijd ruim 34 procent. Dat is weliswaar 3 procent minder dan bij de verkiezingen van 2012, maar de kloof met de oppositie is groot. De oppositie in Antwerpen is sterk verdeeld. De SP.A strandt in de peiling op 19 procent. Opmerkelijk is de opmars van Groen: de partij van Wouter Van Besien verdubbelt zijn stemmenaantal van 8 tot 16 pct. Maar voor een anti-N-VA-coalitie is niet alleen een links blok nodig van SP.A, Groen en PVDA, maar zouden ook CD&V en/of Open VLD van kamp moeten wisselen. Meer dan de helft (53 pct) van de Antwerpenaren is (zeer) tevreden over het nieuwe beleid en slechts 25 pct (zeer) ontevreden. Maar tegelijk zegt één op de drie inwoners dat hij van de kracht van verandering niets merkt. De Wever rekent er echter op dat de resultaten van zijn beleid over drie jaar zichtbaarder zullen zijn en dat hij herverkozen wordt als burgemeester .Of hij eenzelfde coalitie zal kunnen aangaan in 2018, is een andere vraag. De coalitiepartners van De Wever doen het namelijk niet zo goed. Volgens de peiling zou het huidige stadsbestuur nu één zetel tekort komen om door te kunnen gaan. Regeren met de socialisten zou voor De Wever de ergste nachtmerrie zijn.(Belga/TE)