Antwerpen mag twee jaar lang zelf zijn agenten rekruteren. Normaal gezien gebeurt die selectie in Brussel. Door die nu zelf te organiseren hoopt burgemeester Bart De Wever (N-VA) het nijpende personeelstekort aan te pakken en agenten aan te werven die beter voelen wat leeft op straat, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Antwerpen is al jaren vragende partij om zelf agenten aan te trekken. Nu zet minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) het licht op groen voor het proefproject van 2016 tot 2018.

Allochtonen

De stad Antwerpen hoopt op die manier de komende jaren 500 agenten te vervangen. Door zelf de aanwerving te organiseren, kan de stad gerichter campagnes voeren in middelbare scholen.

Burgemeester De Wever wil op die manier ook meer kleur in zijn korps. "De ondervertegenwoordiging van allochtonen is al lang een pijnpunt", aldus De Wever. (Belga/TE)

Antwerpen mag twee jaar lang zelf zijn agenten rekruteren. Normaal gezien gebeurt die selectie in Brussel. Door die nu zelf te organiseren hoopt burgemeester Bart De Wever (N-VA) het nijpende personeelstekort aan te pakken en agenten aan te werven die beter voelen wat leeft op straat, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Antwerpen is al jaren vragende partij om zelf agenten aan te trekken. Nu zet minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) het licht op groen voor het proefproject van 2016 tot 2018. De stad Antwerpen hoopt op die manier de komende jaren 500 agenten te vervangen. Door zelf de aanwerving te organiseren, kan de stad gerichter campagnes voeren in middelbare scholen.Burgemeester De Wever wil op die manier ook meer kleur in zijn korps. "De ondervertegenwoordiging van allochtonen is al lang een pijnpunt", aldus De Wever. (Belga/TE)