Opvallend: de aankondiging van de overstap komt amper een dag na het driedaagse toekomstcongres van Open VLD.

Vlaams Parlement

Annick De Ridder zit sinds 2004 voor Open VLD in het Vlaams Parlement. Tussen 2007 en 2011 was ze ook Antwerps gemeenteraadslid en fractieleider van de Vlaamse liberalen in de Antwerpse gemeenteraad.

In 2011 zette ze haar politieke carrière op een iets lager pitje. Ze ging voor Katoen Natie van Fernand Huts consultancy-opdrachten uitvoeren en stopte als gemeenteraadslid in Antwerpen en als bestuurder van het Antwerpse Havenbedrijf. Ze bleef wel in het Vlaams Parlement zetelen.

N-VA-project

De Ridder is niet meer tevreden bij de Vlaamse liberalen en stapt nu over naar N-VA. 'Dit was één van de moelijkste beslissingen in mijn leven', zegt de Antwerpse politica. 'Maar de manier waarop Open VLD het liberalisme invult, daar herken ik mij niet meer in. Als ik zie waarmee Open VLD instemt in de regering-Di Rupo, kan ik mij daar niet mee vereenzelvigen'.

De recente congresteksten van N-VA hebben volgens De Ridder voor de ommekeer gezorgd. 'Het project dat daarin wordt voorgesteld, spreekt mij aan. Een beleid gericht op een slankere overheid, belastingverlagingen en schuldafbouw. En een beleid dat de middelen focust op wie ze echt nodig heeft. Voor die idealen ben ik als jonge studente in de politiek gestapt'.

De Antwerpse politica steunt ook de confederale visie van N-VA: 'Om de noodzakelijke economische maatregelen te kunnen nemen en doorvoeren zijn evenzeer grondige structuurhervormingen nodig, zoals in de confederale plannen van N-VA staat'.

Van Open VLD naar N-VA

Het partijbestuur van de N-VA heeft de toetreding van De Ridder vanmiddag goedgekeurd. Voorzitter Bart De Wever is blij met de overstap. Hij noemt De Ridder 'een jonge hardwerkende kracht met dossierkennis en ervaring uit het bedrijfsleven. Wij zijn dan ook blij dat Annick ons komt versterken'.

De Ridder is niet de eerste Antwerpse Open VLD'er met naam die overstapt naar N-VA. Eerder maakten Ludo Van Campenhout (in 2011) en Luc Bungeneers (in 2012) een gelijkaardige overstap.

Vrijheid

Het partijbureau van Open VLD heeft 'kennisgenomen' van het ontslag van De Ridder uit de liberale fractie in het Vlaams parlement. 'Vrijheid is voor liberalen een kernwaarde. Dat betekent dat iedereen het recht heeft zijn eigen keuzes te maken', zo klinkt het in een korte persmededeling van de partij. (Belga/KVDA)

Opvallend: de aankondiging van de overstap komt amper een dag na het driedaagse toekomstcongres van Open VLD.Vlaams ParlementAnnick De Ridder zit sinds 2004 voor Open VLD in het Vlaams Parlement. Tussen 2007 en 2011 was ze ook Antwerps gemeenteraadslid en fractieleider van de Vlaamse liberalen in de Antwerpse gemeenteraad. In 2011 zette ze haar politieke carrière op een iets lager pitje. Ze ging voor Katoen Natie van Fernand Huts consultancy-opdrachten uitvoeren en stopte als gemeenteraadslid in Antwerpen en als bestuurder van het Antwerpse Havenbedrijf. Ze bleef wel in het Vlaams Parlement zetelen. N-VA-projectDe Ridder is niet meer tevreden bij de Vlaamse liberalen en stapt nu over naar N-VA. 'Dit was één van de moelijkste beslissingen in mijn leven', zegt de Antwerpse politica. 'Maar de manier waarop Open VLD het liberalisme invult, daar herken ik mij niet meer in. Als ik zie waarmee Open VLD instemt in de regering-Di Rupo, kan ik mij daar niet mee vereenzelvigen'.De recente congresteksten van N-VA hebben volgens De Ridder voor de ommekeer gezorgd. 'Het project dat daarin wordt voorgesteld, spreekt mij aan. Een beleid gericht op een slankere overheid, belastingverlagingen en schuldafbouw. En een beleid dat de middelen focust op wie ze echt nodig heeft. Voor die idealen ben ik als jonge studente in de politiek gestapt'.De Antwerpse politica steunt ook de confederale visie van N-VA: 'Om de noodzakelijke economische maatregelen te kunnen nemen en doorvoeren zijn evenzeer grondige structuurhervormingen nodig, zoals in de confederale plannen van N-VA staat'. Van Open VLD naar N-VAHet partijbestuur van de N-VA heeft de toetreding van De Ridder vanmiddag goedgekeurd. Voorzitter Bart De Wever is blij met de overstap. Hij noemt De Ridder 'een jonge hardwerkende kracht met dossierkennis en ervaring uit het bedrijfsleven. Wij zijn dan ook blij dat Annick ons komt versterken'.De Ridder is niet de eerste Antwerpse Open VLD'er met naam die overstapt naar N-VA. Eerder maakten Ludo Van Campenhout (in 2011) en Luc Bungeneers (in 2012) een gelijkaardige overstap.VrijheidHet partijbureau van Open VLD heeft 'kennisgenomen' van het ontslag van De Ridder uit de liberale fractie in het Vlaams parlement. 'Vrijheid is voor liberalen een kernwaarde. Dat betekent dat iedereen het recht heeft zijn eigen keuzes te maken', zo klinkt het in een korte persmededeling van de partij. (Belga/KVDA)