Prinses Mathilde is wel populair: 67 procent van de Vlamingen heeft er vertrouwen in dat ze een goede koningin zal worden.

Bijna een vierde van de Vlamingen ziet koning Filip helemaal niet zitten. Ongeveer 13 procent heeft geen mening.

Aan de andere kant van de taalgrens is er meer vertrouwen in Filip: 66 procent van Walen denkt dat hij een goede koning wordt, blijkt uit een gelijkaardige enquête van RTL-TVi.

Koning Albert II heeft de Vlamingen wel kunnen overtuigen de afgelopen 20 jaar: slechts 10 procent van de Vlamingen vindt dat hij geen goede koning was. Toch vindt 70 procent van de Vlamingen dat het tijd is voor Albert II om af te treden.

De foutenmarge van de enquête bij 1.038 Vlamingen bedroeg 3,04 procent. (Belga/TE)

Prinses Mathilde is wel populair: 67 procent van de Vlamingen heeft er vertrouwen in dat ze een goede koningin zal worden. Bijna een vierde van de Vlamingen ziet koning Filip helemaal niet zitten. Ongeveer 13 procent heeft geen mening. Aan de andere kant van de taalgrens is er meer vertrouwen in Filip: 66 procent van Walen denkt dat hij een goede koning wordt, blijkt uit een gelijkaardige enquête van RTL-TVi. Koning Albert II heeft de Vlamingen wel kunnen overtuigen de afgelopen 20 jaar: slechts 10 procent van de Vlamingen vindt dat hij geen goede koning was. Toch vindt 70 procent van de Vlamingen dat het tijd is voor Albert II om af te treden. De foutenmarge van de enquête bij 1.038 Vlamingen bedroeg 3,04 procent. (Belga/TE)