Alle zes Belgische vestigingen van woonwarenhuis Ikea zijn dinsdagochtend door de politie doorzocht, na de kleine explosies van maandagavond in de winkel in Gent. Alle winkels zijn dinsdag gewoon open voor het publiek.
"Na strikte veiligheidscontroles kan Ikea België aankondigen dat al
haar winkels momenteel open zijn", luidt het in een mededeling.

Explosie
De winkel werd maandagavond ontruimd nadat er rond 18 uur bijna onmiddellijk na elkaar twee kleine ontploffingen waren geweest. Twee wekkers waren verpakt in melkdozen onder paletten verstopt en via een ontstekingsmechanisme tot ontploffing gebracht.

De schade was zeer beperkt, maar een personeelslid en een beveiligingsagent raakten lichtgewond aan de oren door het geluid van de ontploffing. In de vestigingen van Eindhoven (Nederland) en Lille (Frankrijk) waren er gelijkaardige explosies, zonder gewonden.

Veiligheid
Ikea België benadrukt dat veiligheid "een absolute prioriteit" is. Het onderzoek naar de explosie wordt gevoerd door parket en federale politie. "Om het onderzoek niet in het gedrang te brengen werd Ikea dan ook met aandrang gevraagd om tot op dit moment geen uitspraken te doen in de pers", zegt Ikea België.

Uit goede bron vernam Belga dat de explosie nog niet is opgeëist en dat er nog geen verdachten zijn opgepakt.

Ikea heeft in België vestigingen in Aarlen, Anderlecht, Gent, Hognoul, Wilrijk en Zaventem. (Belga/KVDA)

Alle zes Belgische vestigingen van woonwarenhuis Ikea zijn dinsdagochtend door de politie doorzocht, na de kleine explosies van maandagavond in de winkel in Gent. Alle winkels zijn dinsdag gewoon open voor het publiek. "Na strikte veiligheidscontroles kan Ikea België aankondigen dat al haar winkels momenteel open zijn", luidt het in een mededeling. Explosie De winkel werd maandagavond ontruimd nadat er rond 18 uur bijna onmiddellijk na elkaar twee kleine ontploffingen waren geweest. Twee wekkers waren verpakt in melkdozen onder paletten verstopt en via een ontstekingsmechanisme tot ontploffing gebracht. De schade was zeer beperkt, maar een personeelslid en een beveiligingsagent raakten lichtgewond aan de oren door het geluid van de ontploffing. In de vestigingen van Eindhoven (Nederland) en Lille (Frankrijk) waren er gelijkaardige explosies, zonder gewonden. Veiligheid Ikea België benadrukt dat veiligheid "een absolute prioriteit" is. Het onderzoek naar de explosie wordt gevoerd door parket en federale politie. "Om het onderzoek niet in het gedrang te brengen werd Ikea dan ook met aandrang gevraagd om tot op dit moment geen uitspraken te doen in de pers", zegt Ikea België. Uit goede bron vernam Belga dat de explosie nog niet is opgeëist en dat er nog geen verdachten zijn opgepakt. Ikea heeft in België vestigingen in Aarlen, Anderlecht, Gent, Hognoul, Wilrijk en Zaventem. (Belga/KVDA)