De minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open VLD) wil de daadwerkelijke duur van de loopbaan verhogen. Hij is geen voorstander van een verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd, die momenteel op 65 jaar ligt. Dat stelde De Croo in de krant Le Soir.

"Het is niet nodig om de wettelijke pensioenleeftijd te verhogen. Daarentegen is het aantal werkjaren dat in België wordt gepresteerd, heel kort (32 jaar)", aldus De Croo.

Cynisme

De gemiddelde duur in Europa is momenteel 35 jaar. In Nederland is dat 39 jaar. Volgens de liberale minister is dat te wijten aan het te grote aantal gelijkgestelde periodes en de mogelijkheid om te genieten van pensioentoezeggingen zonder een bijdrage te genereren door effectieve arbeid te verrichten. Voor De Croo getuigt het verhogen van de wettelijke pensioenleeftijd in die context van "cynisme" jegens de 10 procent goede leerlingen, die tot hun 65 werken.

Daarnaast herhaalde De Croo nog eens de oppositie van zijn partij tegen een nieuwe staatshervorming. De prioriteit moet naar het sociaal-economische gaan, klinkt het. (Belga/AVE)

De minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open VLD) wil de daadwerkelijke duur van de loopbaan verhogen. Hij is geen voorstander van een verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd, die momenteel op 65 jaar ligt. Dat stelde De Croo in de krant Le Soir."Het is niet nodig om de wettelijke pensioenleeftijd te verhogen. Daarentegen is het aantal werkjaren dat in België wordt gepresteerd, heel kort (32 jaar)", aldus De Croo. De gemiddelde duur in Europa is momenteel 35 jaar. In Nederland is dat 39 jaar. Volgens de liberale minister is dat te wijten aan het te grote aantal gelijkgestelde periodes en de mogelijkheid om te genieten van pensioentoezeggingen zonder een bijdrage te genereren door effectieve arbeid te verrichten. Voor De Croo getuigt het verhogen van de wettelijke pensioenleeftijd in die context van "cynisme" jegens de 10 procent goede leerlingen, die tot hun 65 werken. Daarnaast herhaalde De Croo nog eens de oppositie van zijn partij tegen een nieuwe staatshervorming. De prioriteit moet naar het sociaal-economische gaan, klinkt het. (Belga/AVE)