"Wel moeten vijftigers en zestigers solidair zijn", verklaarde hij De Croo op het debate van het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV). "Iedereen moet een inspanning doen om een paar jaar langer te werken."

Leven kwijt

De Croo zegt dat de regering maatregelen moet nemen zodat mensen "goesting krijgen" om langer te werken, en denkt daarbij aan het geven van verantwoordelijkheid, het voorzien van flexibiliteit, een "deftig" netto-inkomen waarborgen, sociaal respect geven, enzovoort. "Er zijn zoveel mensen die verplicht worden om op brugpensioen te gaan en daarna beseffen dat ze een deel van hun leven kwijt zijn".

In de discussie over brugpensioen op 52 voor Ford Genk-werknemers, waarvan De Croo vindt dat "werkloosheid met bedrijfstoeslag een betere omschrijving is in plaats van brugpensioen", merkt de minister op dat het "onrechtvaardig" is dat die pensioenrechten blijven opbouwen zoals iemand die blijft werken.

Geen zorgen

Minister van Financiën Koen Geens (CD&V), die ook deelnam aan het debat, vroeg zich af waarom jonge mensen zich zorgen maken over een probleem "dat zich ten vroegste over 35 jaar zal stellen". "Toen ik zo oud was als jullie bedroeg het overheidstekort 145 pct en kampten we met de grootste oliecrisis ooit. Wij lagen niet wakker van ons pensioen dat evenmin gegarandeerd werd. Het is aan u om er iets van te maken, maar niet om er u zorgen over te maken." (Belga/TV)

"Wel moeten vijftigers en zestigers solidair zijn", verklaarde hij De Croo op het debate van het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV). "Iedereen moet een inspanning doen om een paar jaar langer te werken." De Croo zegt dat de regering maatregelen moet nemen zodat mensen "goesting krijgen" om langer te werken, en denkt daarbij aan het geven van verantwoordelijkheid, het voorzien van flexibiliteit, een "deftig" netto-inkomen waarborgen, sociaal respect geven, enzovoort. "Er zijn zoveel mensen die verplicht worden om op brugpensioen te gaan en daarna beseffen dat ze een deel van hun leven kwijt zijn".In de discussie over brugpensioen op 52 voor Ford Genk-werknemers, waarvan De Croo vindt dat "werkloosheid met bedrijfstoeslag een betere omschrijving is in plaats van brugpensioen", merkt de minister op dat het "onrechtvaardig" is dat die pensioenrechten blijven opbouwen zoals iemand die blijft werken.Minister van Financiën Koen Geens (CD&V), die ook deelnam aan het debat, vroeg zich af waarom jonge mensen zich zorgen maken over een probleem "dat zich ten vroegste over 35 jaar zal stellen". "Toen ik zo oud was als jullie bedroeg het overheidstekort 145 pct en kampten we met de grootste oliecrisis ooit. Wij lagen niet wakker van ons pensioen dat evenmin gegarandeerd werd. Het is aan u om er iets van te maken, maar niet om er u zorgen over te maken." (Belga/TV)