Alexander De Croo, oud-voorzitter van Open VLD en nu vicepremier en minister van Pensioenen, zegt in de Zevende Dag dat Open VLD liberale accenten weet te leggen in de regering Di Rupo.

"We zijn de vijfde partij in de regering. En ik denk dat we in alle bescheidenheid kunnen zeggen dat wij boven ons gewicht boksen als je de liberale accenten in deze regering bekijkt." De Croo reageert daarmee op de kritiek van Egbert Lachaert, kandidaat om De Croo op te volgen als voorzitter van de liberalen. Lachaert heeft kritiek op de "te gemakkelijke regeringsdeelname" van Open VLD. Als het aan hem ligt zal Open VLD "kieskeuriger" zijn in 2014 om in een regering te stappen. Lachaert viseert vooral de PS, en vindt het niet opportuun om met hen te regeren. "Het is wat makkelijk om een partij te viseren", reageert De Croo daarover.

De Croo sprak nogmaals zijn steun uit voor Gwendolyn Rutten als nieuwe voorzitter van de Open VLD. "Ik kijk ernaar uit om met Gwendolyn samen te werken. Dit is geen stemadvies, onze leden zijn intelligent genoeg om dat zelf te beslissen."

Alexander De Croo: 'Regering Di Rupo pakt problemen bij wortel aan'

Als minister van Pensioen verdedigde De Croo de regering Di Rupo als een regering die resultaten neerzet: "Deze regering pakt de problemen bij de wortel aan. Ik hoor veel kritiek van achter de schrijftafels, bijvoorbeeld dat de hervormingen radicaal moet zijn. Maar we mogen niet vergeten dat het om mensen gaan, en we niet te snel mogen gaan ook."

Alexander De Croo: 'CD&V is toch niet meer niet langer de volkspartij is, omdat Beke te weinig charisma heeft?'

Hij veegde ook de kritiek van CD&V-voorzitter Wouter Beke weg. Beke had gezegd dat "de regering internationaal het vertrouwen in ons land heeft hersteld". Maar: "Het de regering is daarin nog niet gelukt bij de eigen mensen. Elio Di Rupo mist uitstraling.' Een te gemakkelijke analyse, aldus De Croo: "Alsof ik zou zeggen dat CD&V niet meer de volkspartij is, omdat Beke te weinig charisma heeft." (SD)

Alexander De Croo, oud-voorzitter van Open VLD en nu vicepremier en minister van Pensioenen, zegt in de Zevende Dag dat Open VLD liberale accenten weet te leggen in de regering Di Rupo."We zijn de vijfde partij in de regering. En ik denk dat we in alle bescheidenheid kunnen zeggen dat wij boven ons gewicht boksen als je de liberale accenten in deze regering bekijkt." De Croo reageert daarmee op de kritiek van Egbert Lachaert, kandidaat om De Croo op te volgen als voorzitter van de liberalen. Lachaert heeft kritiek op de "te gemakkelijke regeringsdeelname" van Open VLD. Als het aan hem ligt zal Open VLD "kieskeuriger" zijn in 2014 om in een regering te stappen. Lachaert viseert vooral de PS, en vindt het niet opportuun om met hen te regeren. "Het is wat makkelijk om een partij te viseren", reageert De Croo daarover. De Croo sprak nogmaals zijn steun uit voor Gwendolyn Rutten als nieuwe voorzitter van de Open VLD. "Ik kijk ernaar uit om met Gwendolyn samen te werken. Dit is geen stemadvies, onze leden zijn intelligent genoeg om dat zelf te beslissen."Alexander De Croo: 'Regering Di Rupo pakt problemen bij wortel aan'Als minister van Pensioen verdedigde De Croo de regering Di Rupo als een regering die resultaten neerzet: "Deze regering pakt de problemen bij de wortel aan. Ik hoor veel kritiek van achter de schrijftafels, bijvoorbeeld dat de hervormingen radicaal moet zijn. Maar we mogen niet vergeten dat het om mensen gaan, en we niet te snel mogen gaan ook."Alexander De Croo: 'CD&V is toch niet meer niet langer de volkspartij is, omdat Beke te weinig charisma heeft?'Hij veegde ook de kritiek van CD&V-voorzitter Wouter Beke weg. Beke had gezegd dat "de regering internationaal het vertrouwen in ons land heeft hersteld". Maar: "Het de regering is daarin nog niet gelukt bij de eigen mensen. Elio Di Rupo mist uitstraling.' Een te gemakkelijke analyse, aldus De Croo: "Alsof ik zou zeggen dat CD&V niet meer de volkspartij is, omdat Beke te weinig charisma heeft." (SD)