PS en N-VA hebben een akkoord gesloten om dinsdag André Flahaut (PS) voor te stellen als voorzitter van de Kamer en Danny Pieters (N-VA) als voorzitter van de Senaat. Dat verluidde maandagavond na afloop van een vergadering bij de PS.

Dinsdag komen Kamer en Senaat bijeen om hun bureaus te installeren. In functie van de regeringsonderhandelingen kan de samenstelling daarvan echter nog veranderen.

Intussen hebben PS en N-VA een akkoord gesloten over wie ze naar voor schuiven als voorzitter van Kamer en Senaat.

Bij de PS viel de keuze als Kamervoorzitter op voormalig minister van Defensie André Flahaut, zo meldde Belga maandagavond na afloop van een vergadering van de Kamer- en Senaatsfractie van de PS.

In PS-kringen verluidde voorts dat Danny Pieters voor de N-VA de Senaat gaat leiden. Pieters is hoogleraar socialezekerheidsrecht aan de K.U.Leuven. Zijn naam viel eerder al als toekomstig Senaatsvoorzitter.

De twee kandidaten zouden ook buiten de PS- en N-VA-fracties over voldoende steun beschikken om het te halen tijdens een stemming.

PS en N-VA hebben een akkoord gesloten om dinsdag André Flahaut (PS) voor te stellen als voorzitter van de Kamer en Danny Pieters (N-VA) als voorzitter van de Senaat. Dat verluidde maandagavond na afloop van een vergadering bij de PS.Dinsdag komen Kamer en Senaat bijeen om hun bureaus te installeren. In functie van de regeringsonderhandelingen kan de samenstelling daarvan echter nog veranderen.Intussen hebben PS en N-VA een akkoord gesloten over wie ze naar voor schuiven als voorzitter van Kamer en Senaat.Bij de PS viel de keuze als Kamervoorzitter op voormalig minister van Defensie André Flahaut, zo meldde Belga maandagavond na afloop van een vergadering van de Kamer- en Senaatsfractie van de PS.In PS-kringen verluidde voorts dat Danny Pieters voor de N-VA de Senaat gaat leiden. Pieters is hoogleraar socialezekerheidsrecht aan de K.U.Leuven. Zijn naam viel eerder al als toekomstig Senaatsvoorzitter. De twee kandidaten zouden ook buiten de PS- en N-VA-fracties over voldoende steun beschikken om het te halen tijdens een stemming.