Akkoord in zicht in Antwerpen

© Belga

Volgens Bart De Wever (N-VA) is het niet onrealistisch dat er volgende week een akkoord uit de bus komt tussen de onderhandelende partijen in Antwerpen.

Het is niet onrealistisch dat er volgende week een akkoord uit de bus komt tussen de onderhandelende partijen in Antwerpen. Dat verklaarde N-VA-voorzitter Bart De Wever in Villa Politica op Canvas. De eerste lezing van de nota is afgerond, bevestigde De Wever, die in Antwerpen onderhandelt met CD&V en Open VLD. “Er staan nog een vijftiental knelpunten van de bijna vierhonderd ter discussie”, aldus de kandidaat-burgemeester. “Het gaat daarbij vaak om technische kwesties.”

De Wever liet zich niet betrappen op een uitspraak over de schepenambten. “Dat is iets wat je pas op het einde doet. Je kan niet onderhandelen met mensen die al een postje in hun hoofd hebben”, zei hij. Toch is het volgens de formateur evident dat de onderhandelaars kandidaat-schepen zijn.

De Wever verklaarde tot slot geen spijt te hebben van zijn uitspraken over de gesuggereerde nieuwe voornaam van het De Coninckplein in de Scheldestad. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content