Het Brusselse gerecht heeft een onderzoek geopend naar een ernstig geval van politiegeweld. Drie agenten, waarbij een vrouw, zouden in de spoedafdeling van het Sint-Pietersziekenhuis een geboeide man op een brancard zwaar hebben mishandeld.

Het hele incident werd gefilmd door de bewakingscamera's van het ziekenhuis. Dat meldt de krant La Dernière Heure. Na het zien van die beelden, bracht de directie van het Sint-Pietersziekenhuis het Brusselse parket op de hoogte van het incident. Op de beelden was te zien hoe drie agenten een geboeide man, die ze zelf naar het ziekenhuis gebracht hadden, herhaaldelijk en zonder duidelijke aanleiding, zware slagen toebrachten.

Het parket opende onmiddellijk een gerechtelijk onderzoek voor opzettelijke slagen en verwondingen door een openbaar ambtenaar.

Het Brusselse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt naar het incident, maar geeft voorlopig geen verdere commentaar. De drie agenten - twee werkzaam binnen de lokale politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene, een derde door de federale politie naar die zone gedetacheerd - zouden inmiddels geschorst zijn in afwachting van het verdere onderzoek, aldus La Dernière Heure. (Belga/WB)

Het Brusselse gerecht heeft een onderzoek geopend naar een ernstig geval van politiegeweld. Drie agenten, waarbij een vrouw, zouden in de spoedafdeling van het Sint-Pietersziekenhuis een geboeide man op een brancard zwaar hebben mishandeld.Het hele incident werd gefilmd door de bewakingscamera's van het ziekenhuis. Dat meldt de krant La Dernière Heure. Na het zien van die beelden, bracht de directie van het Sint-Pietersziekenhuis het Brusselse parket op de hoogte van het incident. Op de beelden was te zien hoe drie agenten een geboeide man, die ze zelf naar het ziekenhuis gebracht hadden, herhaaldelijk en zonder duidelijke aanleiding, zware slagen toebrachten.Het parket opende onmiddellijk een gerechtelijk onderzoek voor opzettelijke slagen en verwondingen door een openbaar ambtenaar.Het Brusselse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt naar het incident, maar geeft voorlopig geen verdere commentaar. De drie agenten - twee werkzaam binnen de lokale politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene, een derde door de federale politie naar die zone gedetacheerd - zouden inmiddels geschorst zijn in afwachting van het verdere onderzoek, aldus La Dernière Heure. (Belga/WB)