Volgens VTM was het de bedoeling om eerst militairen neer te schieten op de Grote Markt, waarna de daders naar het politiecommissariaat op de Kolenmarkt zouden trekken om daar zoveel mogelijk politiemensen te doden.

Het federaal parket geeft geen commentaar over de berichtgeving, terwijl de advocaat van Mohamed Karay nog niet bereikbaar was voor commentaar.

Opgepakt

Karay (27) en tweede verdachte Saïd Saouti (30) werden op zondagochtend 27 december opgepakt, bij hen thuis in Anderlecht. Beide mannen maken deel uit van de Brusselse motorclub 'Kamikaze Riders', waarvan minstens een aantal leden rechtstreekse banden heeft met het opgedoekte Sharia4Belgium.

Volgens het federaal parket en de veiligheidsdiensten waren er ernstige aanwijzingen voor een aanslag 'in de stijl van de aanslagen in Parijs'. Het doelwit waren daarbij de Grote Markt van Brussel, het hoofdcommissariaat van de politie van Brussel op de Kolenmarkt en de militairen en politiemannen in uniform in de Brusselse agglomeratie.

De advocaten van beide verdachten verklaarden vorige week donderdag op de zitting van de raadkamer dat beiden dergelijke plannen ontkenden. Uit een afscheidsbrief die bij Karay is gevonden en waarin de geplande aanslag wordt opgeëist en goedgepraat, zou nu het tegendeel blijken.

Dreiging

Het dreigingsniveau voor politie en militairen in Brussel, dat op 28 december opgetrokken werd naar niveau drie, staat sinds vandaag weer op twee. (Belga)

Volgens VTM was het de bedoeling om eerst militairen neer te schieten op de Grote Markt, waarna de daders naar het politiecommissariaat op de Kolenmarkt zouden trekken om daar zoveel mogelijk politiemensen te doden.Het federaal parket geeft geen commentaar over de berichtgeving, terwijl de advocaat van Mohamed Karay nog niet bereikbaar was voor commentaar.Karay (27) en tweede verdachte Saïd Saouti (30) werden op zondagochtend 27 december opgepakt, bij hen thuis in Anderlecht. Beide mannen maken deel uit van de Brusselse motorclub 'Kamikaze Riders', waarvan minstens een aantal leden rechtstreekse banden heeft met het opgedoekte Sharia4Belgium. Volgens het federaal parket en de veiligheidsdiensten waren er ernstige aanwijzingen voor een aanslag 'in de stijl van de aanslagen in Parijs'. Het doelwit waren daarbij de Grote Markt van Brussel, het hoofdcommissariaat van de politie van Brussel op de Kolenmarkt en de militairen en politiemannen in uniform in de Brusselse agglomeratie. De advocaten van beide verdachten verklaarden vorige week donderdag op de zitting van de raadkamer dat beiden dergelijke plannen ontkenden. Uit een afscheidsbrief die bij Karay is gevonden en waarin de geplande aanslag wordt opgeëist en goedgepraat, zou nu het tegendeel blijken.Het dreigingsniveau voor politie en militairen in Brussel, dat op 28 december opgetrokken werd naar niveau drie, staat sinds vandaag weer op twee. (Belga)