De nieuwe partij van de afgescheurde SP.A-leden in Aalst heet SD&P, wat de afkorting is voor Soicaal-Democraten & Progressieven. Dat maakten de schepenen Ann Van de Steen en Dylan Casaer bekend op de regionale televisiezender TV Oost.

De nieuwe beweging is ontstaan nadat de nationale SP.A-top de lokale afdeling ontbond. De SP.A liet toen weten dat enkel wie uit de coalitie in Aalst stapte, nog lid kon zijn van de nationale partij.

"Met de beweging kiezen we voor een warme samenleving, voor de mensen die het moeilijk hebben, maar ook voor de werkende mens, vanuit een Vlaamse invalshoek", klinkt het. SP&D zal onderdak geven aan zeven mandatarissen die uit de partij zijn gezet.

Op een persconferentie werd de nieuwe partij en het logo toegelicht. (AVE)

De nieuwe partij van de afgescheurde SP.A-leden in Aalst heet SD&P, wat de afkorting is voor Soicaal-Democraten & Progressieven. Dat maakten de schepenen Ann Van de Steen en Dylan Casaer bekend op de regionale televisiezender TV Oost. De nieuwe beweging is ontstaan nadat de nationale SP.A-top de lokale afdeling ontbond. De SP.A liet toen weten dat enkel wie uit de coalitie in Aalst stapte, nog lid kon zijn van de nationale partij. "Met de beweging kiezen we voor een warme samenleving, voor de mensen die het moeilijk hebben, maar ook voor de werkende mens, vanuit een Vlaamse invalshoek", klinkt het. SP&D zal onderdak geven aan zeven mandatarissen die uit de partij zijn gezet. Op een persconferentie werd de nieuwe partij en het logo toegelicht. (AVE)