De Gelder kan wel nog zelf in de gevangenis cassatieberoep aantekenen, maar Haentjens zegt dat hij De Gelder dat zal afraden. "Ik heb vijftien dagen tijd om na te denken, maar dat is enkel een theoretische optie. Ik ga daar geen initiatieven toe nemen en ik denk dat zijn ouders daar akkoord mee zijn. Als je ziet dat er bepaalde elementen zijn om eventueel in cassatie te gaan, moet je dat uitvergroten. Maar ik zag als verdediging dat je daar moet afblijven, en ik ging resoluut voor de internering."

Vier zware jaren

"Het was een moeilijke opdracht", zegt Haentjens over de afgelopen vier jaar. "Het is heel belastend geweest, omdat je voortdurend geconfronteerd wordt met het leed van de slachtoffers. Zelf als je dat tien- of twintigmaal gezien hebt, blijft je dat beroeren. Anderzijds zit je met een cliënt die geestesziek is, wat dan ook de behandeling van zijn dossier bemoeilijkt. De voorbije vier weken zijn voor mij emotioneel belastend geweest. Je zit oog in oog met de slachtoffers. Dat doet je wel iets." (Belga/TV)

De Gelder kan wel nog zelf in de gevangenis cassatieberoep aantekenen, maar Haentjens zegt dat hij De Gelder dat zal afraden. "Ik heb vijftien dagen tijd om na te denken, maar dat is enkel een theoretische optie. Ik ga daar geen initiatieven toe nemen en ik denk dat zijn ouders daar akkoord mee zijn. Als je ziet dat er bepaalde elementen zijn om eventueel in cassatie te gaan, moet je dat uitvergroten. Maar ik zag als verdediging dat je daar moet afblijven, en ik ging resoluut voor de internering."Vier zware jaren "Het was een moeilijke opdracht", zegt Haentjens over de afgelopen vier jaar. "Het is heel belastend geweest, omdat je voortdurend geconfronteerd wordt met het leed van de slachtoffers. Zelf als je dat tien- of twintigmaal gezien hebt, blijft je dat beroeren. Anderzijds zit je met een cliënt die geestesziek is, wat dan ook de behandeling van zijn dossier bemoeilijkt. De voorbije vier weken zijn voor mij emotioneel belastend geweest. Je zit oog in oog met de slachtoffers. Dat doet je wel iets." (Belga/TV)