Volgens het ACV dreigen er in Vlaanderen 25.000 jobs geschrapt te worden door de besparingen bij OCMW's, provincie-, stads- en gemeentebesturen. Het is een extrapolatie die de Limburgse tak van de vakbond maakte op vraag van TV Limburg.

'Door de aangekondigde besparingen bij de gemeentebesturen en de provincie dreigen er in Limburg alleen al 2.500 banen verloren te gaan', zei Luis Jimenez, verantwoordelijke voor de Openbare Diensten bij het ACV op TV Limburg. 'Dit is zo'n 10 procent van het totaal.'

De christelijke vakbond maakt de berekening op basis van de gesprekken die ze al voerde met zo'n 15 gemeentebesturen, waar in totaal 900 jobs verdwijnen. Een derde daarvan zijn naakte ontslagen, de rest gebeurt door natuurlijke afvloeiingen die niet vervangen worden.

Vermindering dienstverlening

In heel Vlaanderen dreigen er volgens de christelijke vakbond 25.000 banen verloren te gaan bij de lokale besturen. Het ACV zegt dat deze evolutie zal leiden tot een vermindering van de dienstverlening. 'De burger gaat dit zeker voelen', aldus Jimenez.

(Belga)

'Door de aangekondigde besparingen bij de gemeentebesturen en de provincie dreigen er in Limburg alleen al 2.500 banen verloren te gaan', zei Luis Jimenez, verantwoordelijke voor de Openbare Diensten bij het ACV op TV Limburg. 'Dit is zo'n 10 procent van het totaal.' De christelijke vakbond maakt de berekening op basis van de gesprekken die ze al voerde met zo'n 15 gemeentebesturen, waar in totaal 900 jobs verdwijnen. Een derde daarvan zijn naakte ontslagen, de rest gebeurt door natuurlijke afvloeiingen die niet vervangen worden. In heel Vlaanderen dreigen er volgens de christelijke vakbond 25.000 banen verloren te gaan bij de lokale besturen. Het ACV zegt dat deze evolutie zal leiden tot een vermindering van de dienstverlening. 'De burger gaat dit zeker voelen', aldus Jimenez. (Belga)