Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws. "

ACOD wil dat er morgen/vrijdag tijdens zijn nationale staking geen enkel groot schip de haven van Antwerpen, Gent, Zeebrugge of Oostende in of uit gaat. "De sluizen gaan dicht en de havens plat", zegt Mil Luyten van ACOD. "We willen de burger zo weinig mogelijk ambeteren, we mikken eerder op economische schade."

Juridische stappen

Werkgeversorganisatie Voka is niet te spreken over het plan. De havens een dag platleggen kost de Vlaamse economie 20 à 50 miljoen euro, zo blijkt uit haar berekening. "En het zijn al moeilijke tijden in de nasleep van de aanslagen. Mogelijk komt daar nog de brexit bovenop. Deze actie is compleet onverantwoord", zegt topman Hans Maertens.

Voka is niet van plan om de socialistische vakbond zijn gang te laten gaan. "We gaan onze leden inlichten en bekijken wat er juridisch mogelijk is", zegt Maertens.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws. "ACOD wil dat er morgen/vrijdag tijdens zijn nationale staking geen enkel groot schip de haven van Antwerpen, Gent, Zeebrugge of Oostende in of uit gaat. "De sluizen gaan dicht en de havens plat", zegt Mil Luyten van ACOD. "We willen de burger zo weinig mogelijk ambeteren, we mikken eerder op economische schade." Werkgeversorganisatie Voka is niet te spreken over het plan. De havens een dag platleggen kost de Vlaamse economie 20 à 50 miljoen euro, zo blijkt uit haar berekening. "En het zijn al moeilijke tijden in de nasleep van de aanslagen. Mogelijk komt daar nog de brexit bovenop. Deze actie is compleet onverantwoord", zegt topman Hans Maertens. Voka is niet van plan om de socialistische vakbond zijn gang te laten gaan. "We gaan onze leden inlichten en bekijken wat er juridisch mogelijk is", zegt Maertens. (Belga/RR)