"Dit is een begin. Als we moeten staken, doen we dat. Nooit zal het ABVV aanvaarden dat aan de syndicale vrijheid en de vrijheid van meningsuiting van de werknemers geraakt wordt", aldus Goblet. "Deze regering is samengesteld uit, vergeef me de uitdrukking, een bende rotzakjes (letterlijk: une bande de gamins de merde)!"

Enkele duizenden militanten van de socialistische vakbond verzamelden dinsdag op het Muntplein. Zij protesteerden tegen de maatregelen die de federale regering nam tijdens de begrotingscontrole. Volgens de vakbond waren zowat 3.500 militanten aanwezig. Ook voorzitter Rudy De Leeuw nam het woord. De vakbondsactie van dinsdag is volgens hem het begin van "een hete sociale lente". Daarnaast waren er ook acties in Luik, Charleroi en Namen

In Luik sprak Christian Jacquemin, regionaal secretaris van de socialistische vakbond in Verviers, eveneens harde woorden over de regering. "De jacht op werklozen zal voortgaan", kondigde hij aan. "Deze regering samengesteld uit fascisten, bedriegers, leugenaars en onbekwamen probeert niet om de problemen ten gronde op te lossen. Om besparingen te doen, zet ze druk op uw baan en uw werk." (Belga/NSK)

"Dit is een begin. Als we moeten staken, doen we dat. Nooit zal het ABVV aanvaarden dat aan de syndicale vrijheid en de vrijheid van meningsuiting van de werknemers geraakt wordt", aldus Goblet. "Deze regering is samengesteld uit, vergeef me de uitdrukking, een bende rotzakjes (letterlijk: une bande de gamins de merde)!"Enkele duizenden militanten van de socialistische vakbond verzamelden dinsdag op het Muntplein. Zij protesteerden tegen de maatregelen die de federale regering nam tijdens de begrotingscontrole. Volgens de vakbond waren zowat 3.500 militanten aanwezig. Ook voorzitter Rudy De Leeuw nam het woord. De vakbondsactie van dinsdag is volgens hem het begin van "een hete sociale lente". Daarnaast waren er ook acties in Luik, Charleroi en Namen In Luik sprak Christian Jacquemin, regionaal secretaris van de socialistische vakbond in Verviers, eveneens harde woorden over de regering. "De jacht op werklozen zal voortgaan", kondigde hij aan. "Deze regering samengesteld uit fascisten, bedriegers, leugenaars en onbekwamen probeert niet om de problemen ten gronde op te lossen. Om besparingen te doen, zet ze druk op uw baan en uw werk." (Belga/NSK)