Rudy De Leeuw, de voorzitter van de socialistische vakbond ABVV, heeft Groen! en de SP.A donderdag opgeroepen de handen in elkaar te slaan en een progressief alternatief uit te werken voor de N-VA.

De Leeuw zei een en ander tijdens het statutair congres van de socialistische bediendenbond BBTK in Blankenberge. Hij riep op tot een links progressief alternatief en haalde zwaar uit naar de standpunten van de N-VA.

Volgens De Leeuw hebben degenen die meer fiscale autonomie en meer responsabilisering eisen eigenlijk een afbouw van ons sociaal model voor ogen.

De ABVV-voorzitter zei onverzettelijk te zullen blijven tegen degenen die van een staatshervorming misbruik willen maken om
solidariteit af te breken en die meer regionale macht willen misbruiken 'om een neoliberaal gewest te vormen en de andere gewesten de middelen te ontnemen om een sociaal beleid te voeren'.

Volgens het ABVV is het cruciaal dat de solidariteit tussen mensen
gerespecteerd blijft bij een herziening van de financieringswet. Er
mag ook geen fiscale concurrentie komen tussen de gewesten.

Rudy De Leeuw, de voorzitter van de socialistische vakbond ABVV, heeft Groen! en de SP.A donderdag opgeroepen de handen in elkaar te slaan en een progressief alternatief uit te werken voor de N-VA.De Leeuw zei een en ander tijdens het statutair congres van de socialistische bediendenbond BBTK in Blankenberge. Hij riep op tot een links progressief alternatief en haalde zwaar uit naar de standpunten van de N-VA.Volgens De Leeuw hebben degenen die meer fiscale autonomie en meer responsabilisering eisen eigenlijk een afbouw van ons sociaal model voor ogen. De ABVV-voorzitter zei onverzettelijk te zullen blijven tegen degenen die van een staatshervorming misbruik willen maken om solidariteit af te breken en die meer regionale macht willen misbruiken 'om een neoliberaal gewest te vormen en de andere gewesten de middelen te ontnemen om een sociaal beleid te voeren'.Volgens het ABVV is het cruciaal dat de solidariteit tussen mensen gerespecteerd blijft bij een herziening van de financieringswet. Er mag ook geen fiscale concurrentie komen tussen de gewesten.