'We zullen de analyse maken. We hebben het idee van een nationale staking nog niet begraven', zei Goblet. ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw bevestigde het statement.

De Leeuw haalde in zijn eigen speech, voorafgaand aan de nationale betoging, hard uit naar de regering-Michel. 'Dit is de meest asociale, meest onrechtvaardige en meest oneerlijke regering van de voorbije dertig jaar', zei hij.

Coucke en Huts

De vakbondsman had ook kritiek klaar voor de werkgevers en multinationals. 'Het VBO en de werkgevers zijn vandaag de 'Pravda' (verwijzend naar het propagandaorgaan van de communistische Sovjetpartij tussen 1917 en 1991, red.) van de regering', aldus De Leeuw. Verder kregen Marc Coucke en Fernand Huts kregen een veeg uit de pan van de ABVV-voorzitter. 'Betaal jullie belastingen', zei De Leeuw, die opriep tot een 'Coucke- en Huts-taks'.

Voor Marc Leemans , voorzitter van de christelijke vakbond ACV, hebben de gewone mensen al genoeg gegeven en is het nu aan andere inkomens om te betalen. 'Waar is ons geld naartoe? Naar het zwart gat van de regering', aldus Leemans. Voor de liberalen van de ACLVB riep voorzitter Mario Coppens de regering op tot een andere koers, voor jobs en koopkracht.

Groepjes anarchisten

Ondertussen trekt de nationale betoging door Brussel. Terwijl de speeches nog bezig waren, was al een groot deel van de betogers vertrokken richting Zuidstation. In de marge van de betoging zouden volgens Het Nieuwsblad intussen wel groepjes anarchisten slaags geraakt zijn met de politie.

Heel wat verschillende vakbondscentrales en bedrijven zijn vertegenwoordigd in de betoging. Onder hen een grote delegatie van Caterpillar, waar onlangs 2.200 mensen moesten afvloeien. Anderen lopen onder een spandoek met de slogan 'De werknemers schaffen das niet meer'. Opvallend: er wordt minder met voetzoekers gegooid, zoals de vakbonden hadden gevraagd. (BELGA/JVL)

'We zullen de analyse maken. We hebben het idee van een nationale staking nog niet begraven', zei Goblet. ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw bevestigde het statement.De Leeuw haalde in zijn eigen speech, voorafgaand aan de nationale betoging, hard uit naar de regering-Michel. 'Dit is de meest asociale, meest onrechtvaardige en meest oneerlijke regering van de voorbije dertig jaar', zei hij. De vakbondsman had ook kritiek klaar voor de werkgevers en multinationals. 'Het VBO en de werkgevers zijn vandaag de 'Pravda' (verwijzend naar het propagandaorgaan van de communistische Sovjetpartij tussen 1917 en 1991, red.) van de regering', aldus De Leeuw. Verder kregen Marc Coucke en Fernand Huts kregen een veeg uit de pan van de ABVV-voorzitter. 'Betaal jullie belastingen', zei De Leeuw, die opriep tot een 'Coucke- en Huts-taks'. Voor Marc Leemans , voorzitter van de christelijke vakbond ACV, hebben de gewone mensen al genoeg gegeven en is het nu aan andere inkomens om te betalen. 'Waar is ons geld naartoe? Naar het zwart gat van de regering', aldus Leemans. Voor de liberalen van de ACLVB riep voorzitter Mario Coppens de regering op tot een andere koers, voor jobs en koopkracht.Ondertussen trekt de nationale betoging door Brussel. Terwijl de speeches nog bezig waren, was al een groot deel van de betogers vertrokken richting Zuidstation. In de marge van de betoging zouden volgens Het Nieuwsblad intussen wel groepjes anarchisten slaags geraakt zijn met de politie. Heel wat verschillende vakbondscentrales en bedrijven zijn vertegenwoordigd in de betoging. Onder hen een grote delegatie van Caterpillar, waar onlangs 2.200 mensen moesten afvloeien. Anderen lopen onder een spandoek met de slogan 'De werknemers schaffen das niet meer'. Opvallend: er wordt minder met voetzoekers gegooid, zoals de vakbonden hadden gevraagd. (BELGA/JVL)