Het ABVV vond het doorbreken van bestaande contracten een groot probleem. Die contractbreuken en hun retroactieve gevolgen zijn nu weggewerkt, klinkt het.

Zo blijft iedereen die al in tijdkrediet of brugpensioen was (of in opzeg gezet was) voor de nieuwe maatregelen bekend werden (28 november 2011) recht hebben op volledige pensioenrechten.

Schoolverlaters in wachtuitkering voor 1 januari 2012 krijgen respijt en worden pas vanaf 2015 uitgesloten.

Zware beroepen

Ook andere amendementen komen volgens de vakbond tegemoet aan haar vragen.

Dat is het geval voor de beroepsinschakelingstijd, de pensioenen, de brugpensioenen, de werkloosheid, de werkgelegenheid en het tijdkrediet. Zware beroepen worden ontzien.

ABVV: 'Di Rupo bespaart nog teveel op kap gewone man'

De vakbond betreurt wel dat naast deze verbeteringen geen enkele concrete vooruitgang geboekt werd voor de openbare diensten. Verder vindt het ABVV dat de regering Di Rupo nog teveel bespaart op de kap van de gewone man, in plaats van bij de grote vermogens te gaan zoeken. (Belga/SD)

Het ABVV vond het doorbreken van bestaande contracten een groot probleem. Die contractbreuken en hun retroactieve gevolgen zijn nu weggewerkt, klinkt het. Zo blijft iedereen die al in tijdkrediet of brugpensioen was (of in opzeg gezet was) voor de nieuwe maatregelen bekend werden (28 november 2011) recht hebben op volledige pensioenrechten. Schoolverlaters in wachtuitkering voor 1 januari 2012 krijgen respijt en worden pas vanaf 2015 uitgesloten.Zware beroepenOok andere amendementen komen volgens de vakbond tegemoet aan haar vragen. Dat is het geval voor de beroepsinschakelingstijd, de pensioenen, de brugpensioenen, de werkloosheid, de werkgelegenheid en het tijdkrediet. Zware beroepen worden ontzien.ABVV: 'Di Rupo bespaart nog teveel op kap gewone man'De vakbond betreurt wel dat naast deze verbeteringen geen enkele concrete vooruitgang geboekt werd voor de openbare diensten. Verder vindt het ABVV dat de regering Di Rupo nog teveel bespaart op de kap van de gewone man, in plaats van bij de grote vermogens te gaan zoeken. (Belga/SD)