Terreurverdachte Salah Abdeslam, die woensdagochtend werd uitgeleverd aan Frankrijk, zal in de loop van de dag verschijnen voor Franse onderzoeksrechters. Dat deelt het openbaar ministerie in Frankrijk mee. Volgens zijn nieuwe, Franse advocaat is hij "erop bedacht zich nader te verklaren".

De enige overlevende van het terroristische commando dat 130 personen om het leven bracht in Parijs op 13 november werd op 18 maart opgepakt in Molenbeek. Hij was toen 4 maanden op de vlucht. De Franse autoriteiten vaardigden op 19 maart een Europees aanhoudingsbevel uit met het oog op zijn uitlevering.

Het federaal parket van ons land deelde woensdag mee dat Abdeslam in uitvoering daarvan 's ochtends uitgeleverd was aan Frankrijk. In een persbericht bevestigde de procureur van de Republiek in Parijs, François Molins, dat Salah Abdeslam in Frankrijk aankwam om 9.05 uur.

'Abdeslam erop bedacht nader te verklaren'

"Hij zal in de loop van de dag verschijnen voor de onderzoeksrechters voor zijn inbeschuldigingstelling", klinkt het. "Hij is erop bedacht zich nader te verklaren, hij is bijna ongeduldig om naar Parijs te vertrekken", zei zijn nieuwe, Franse advocaat Franck Berton op de website van de Franse regionale krant La Voix du Nord. Berton zei dat Abdeslam een "zeer terneergeslagen" indruk gaf tijdens zijn enige gesprek met hem.

Advocaat Frank Berton verdedigt Abdeslam

Strafpleiter Frank Berton is vooral bekend van de zaak-Outreau, waar hij twee vrijspraken verkreeg, en verdedigde ook Florence Cassez, een Franse vrouw die in Mexico beschuldigd werd van vrijheidsberoving en ontvoering tot ze in 2013 vrijgelaten werd.

Volgens Le Soir hadden Frank Berton en Sven Mary, de huidige advocaat van Salah Abdeslam, vrijdag in de gevangenis van Beveren een gesprek van tweeënhalf uur met de hoofdverdachte van de aanslagen van 13 november in Parijs, waarbij 130 doden vielen. Abdeslam is de enige terrorist die de aanslagen overleefd heeft.

De enige overlevende van het terroristische commando dat 130 personen om het leven bracht in Parijs op 13 november werd op 18 maart opgepakt in Molenbeek. Hij was toen 4 maanden op de vlucht. De Franse autoriteiten vaardigden op 19 maart een Europees aanhoudingsbevel uit met het oog op zijn uitlevering. Het federaal parket van ons land deelde woensdag mee dat Abdeslam in uitvoering daarvan 's ochtends uitgeleverd was aan Frankrijk. In een persbericht bevestigde de procureur van de Republiek in Parijs, François Molins, dat Salah Abdeslam in Frankrijk aankwam om 9.05 uur. "Hij zal in de loop van de dag verschijnen voor de onderzoeksrechters voor zijn inbeschuldigingstelling", klinkt het. "Hij is erop bedacht zich nader te verklaren, hij is bijna ongeduldig om naar Parijs te vertrekken", zei zijn nieuwe, Franse advocaat Franck Berton op de website van de Franse regionale krant La Voix du Nord. Berton zei dat Abdeslam een "zeer terneergeslagen" indruk gaf tijdens zijn enige gesprek met hem.Strafpleiter Frank Berton is vooral bekend van de zaak-Outreau, waar hij twee vrijspraken verkreeg, en verdedigde ook Florence Cassez, een Franse vrouw die in Mexico beschuldigd werd van vrijheidsberoving en ontvoering tot ze in 2013 vrijgelaten werd. Volgens Le Soir hadden Frank Berton en Sven Mary, de huidige advocaat van Salah Abdeslam, vrijdag in de gevangenis van Beveren een gesprek van tweeënhalf uur met de hoofdverdachte van de aanslagen van 13 november in Parijs, waarbij 130 doden vielen. Abdeslam is de enige terrorist die de aanslagen overleefd heeft.