Aartsbisschop André Léonard heeft zich met zijn uitspraak willen afzetten tegen de huidige heksenjacht tegenover alles wat met pedofilie te maken heeft en daarbij wat menselijkheid bepleit. Vermits het kerkelijk pensioen op 75 jaar ligt, gaat het om bejaarde mensen.

Dat zegt zijn woordvoerder Jürgen Mettepenningen in verschillende media in reactie op de controversiële uitspraak van Léonard dat pedofiele priesters die niet meer in functie en dus niet meer actief zijn niet meer vervolgd hoeven te worden.

Volgens Mettepenningen wilde Léonard niet de indruk wekken dat er geen klacht meer kan worden ingediend of dat justitie haar werk niet moet doen. Maar naast het werk van justitie en het feit dat er naar de slachtoffers moet geluisterd worden, moet er soms wat menselijkheid getoond worden, aldus Mettepenningen.

Hij gaf donderdagmorgen op Radio 1 toe dat het gedurfd is om te praten over menselijkheid, 'maar de laatste tijd zijn we geconfronteerd met een heksenjacht tegenover alles wat met pedofilie te maken heeft'.

Bovendien heeft de uitspraak van Léonard volgens Mettepenningen per definitie betrekking op 'hoogbejaarde' personen vermits het kerkelijk pensioen op 75 jaar ligt.

Aartsbisschop André Léonard heeft zich met zijn uitspraak willen afzetten tegen de huidige heksenjacht tegenover alles wat met pedofilie te maken heeft en daarbij wat menselijkheid bepleit. Vermits het kerkelijk pensioen op 75 jaar ligt, gaat het om bejaarde mensen.Dat zegt zijn woordvoerder Jürgen Mettepenningen in verschillende media in reactie op de controversiële uitspraak van Léonard dat pedofiele priesters die niet meer in functie en dus niet meer actief zijn niet meer vervolgd hoeven te worden. Volgens Mettepenningen wilde Léonard niet de indruk wekken dat er geen klacht meer kan worden ingediend of dat justitie haar werk niet moet doen. Maar naast het werk van justitie en het feit dat er naar de slachtoffers moet geluisterd worden, moet er soms wat menselijkheid getoond worden, aldus Mettepenningen.Hij gaf donderdagmorgen op Radio 1 toe dat het gedurfd is om te praten over menselijkheid, 'maar de laatste tijd zijn we geconfronteerd met een heksenjacht tegenover alles wat met pedofilie te maken heeft'. Bovendien heeft de uitspraak van Léonard volgens Mettepenningen per definitie betrekking op 'hoogbejaarde' personen vermits het kerkelijk pensioen op 75 jaar ligt.