Er zijn nog 4 slachtoffers van de terroristische aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem overleden in de ziekenhuizen. Het totale aantal dodelijke slachtoffers komt daarmee op 35 te staan - daar zijn de drie omgekomen aanslagplegers niet bijgeteld. Nog 96 gewonde slachtoffers verblijven in de ziekenhuizen, onder wie 55 op intensieve zorgen. Dat laat het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).

"Alle respect en onze steun gaan naar de overledenen en hun families. Zij krijgen de best mogelijke ondersteuning. Ook de gewonden en hun familieleden worden omringd met medische en psychologische zorgen zodat zij in alle rust kunnen werken aan het genezingsproces. Onze medische teams doen al het mogelijke en ook zij verdienen onze steun", zegt De Block.

Van de 96 mensen in ziekenhuizen verblijven er nog 30 met brandwonden in gespecialiseerde Belgische brandwondencentra. Daarnaast worden nog 2 brandwondenpatiënten opgevangen in Franse centra en een derde wordt gerepatrieerd naar de Verenigde Staten. In België vangen momenteel nog 29 verschillende ziekenhuissites slachtoffers van de aanslagen op. Het totale aantal gewonden ligt momenteel rond 340, maar dat cijfer is nog niet definitief.

28 dodelijke slachtoffers geïdentificeerd

Ondertussen zijn 28 van de dodelijke slachtoffers geïdentificeerd: 15 van de aanslag op de luchthaven, 13 van die in het metrostation van Maalbeek. Drie families wachten dus nog op officieel uitsluitsel. (Belga/SD)