In de zaak tegen Bernard Wesphael (55) heeft het parket van Brugge toelichting gegeven bij de verlengde aanhouding van de politicus. Volgens woordvoerster Fien Maddens wijzen de verwondingen bij het slachtoffer en het toxicologisch onderzoek niet in de richting van zelfdoding.

De procureur legde uit dat de aanhouding van Bernard Wesphael op basis van het mondeling verslag door de onderzoeksrechter werd verlengd. "Onderzoeksrechter Pottiez was aanwezig bij de autopsie en heeft mondeling verslag gekregen van de toxicoloog." De advocaten van de Luikenaar hadden zich beklaagd dat het autopsieverslag en het toxicologisch rapport nog niet in het dossier zaten.

Wesphael en zijn vrouw verbleven donderdag in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo had het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer.

Het Waalse parlementslid was ervan overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Het parket hecht weinig geloof aan die stelling van Wesphael. "De inwendige en uitwendige verwondingen en het toxicologisch onderzoek wijzen niet in de richting van zelfdoding, wel integendeel. De heer Wesphael zal hierover zo snel mogelijk herverhoord worden", besloot Fien Maddens.

De verdediging ging in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. Hierdoor verschijnt Wesphael binnen twee weken in Gent voor de kamer van inbeschuldigingstelling. (Belga/EE)

In de zaak tegen Bernard Wesphael (55) heeft het parket van Brugge toelichting gegeven bij de verlengde aanhouding van de politicus. Volgens woordvoerster Fien Maddens wijzen de verwondingen bij het slachtoffer en het toxicologisch onderzoek niet in de richting van zelfdoding.De procureur legde uit dat de aanhouding van Bernard Wesphael op basis van het mondeling verslag door de onderzoeksrechter werd verlengd. "Onderzoeksrechter Pottiez was aanwezig bij de autopsie en heeft mondeling verslag gekregen van de toxicoloog." De advocaten van de Luikenaar hadden zich beklaagd dat het autopsieverslag en het toxicologisch rapport nog niet in het dossier zaten. Wesphael en zijn vrouw verbleven donderdag in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo had het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. Het Waalse parlementslid was ervan overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Het parket hecht weinig geloof aan die stelling van Wesphael. "De inwendige en uitwendige verwondingen en het toxicologisch onderzoek wijzen niet in de richting van zelfdoding, wel integendeel. De heer Wesphael zal hierover zo snel mogelijk herverhoord worden", besloot Fien Maddens. De verdediging ging in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. Hierdoor verschijnt Wesphael binnen twee weken in Gent voor de kamer van inbeschuldigingstelling. (Belga/EE)