De zes aanbevelingen van de Europese Commissie klinken de N-VA als muziek in de oren. Het zijn volgens Jambon exact de punten die zijn partij had willen aanbrengen in het overleg dat de N-VA graag met de regering in lopende zaken had gehad voor de opmaak van de begroting. "Onze inbreng was toen echter niet gewenst. Een gemiste kans", besluit Jambon.

De N-VA blijft de thema's naar aanleiding van de regeringsonderhandelingen echter verdedigen. Dat ze broodnodig zijn, bevestigt nu ook Europa. Eerder deden internationale instellingen hetzelfde al, klink het. "Het wordt hoog tijd dat we deze adviezen nu eens eindelijk gaan opvolgen", zegt de Kamerfractieleider.

Hij herhaalt dat de N-VA blijft ijveren voor deze hervormingen en dat daarvoor een staatshervormingen nodig is waarbij een aantal essentiële bevoegdheden worden overgeheveld naar de deelstaten. Ook de federale regering moet echter de nodige hervormingen doorvoeren, concludeert Jambon. (Belga)

De zes aanbevelingen van de Europese Commissie klinken de N-VA als muziek in de oren. Het zijn volgens Jambon exact de punten die zijn partij had willen aanbrengen in het overleg dat de N-VA graag met de regering in lopende zaken had gehad voor de opmaak van de begroting. "Onze inbreng was toen echter niet gewenst. Een gemiste kans", besluit Jambon. De N-VA blijft de thema's naar aanleiding van de regeringsonderhandelingen echter verdedigen. Dat ze broodnodig zijn, bevestigt nu ook Europa. Eerder deden internationale instellingen hetzelfde al, klink het. "Het wordt hoog tijd dat we deze adviezen nu eens eindelijk gaan opvolgen", zegt de Kamerfractieleider. Hij herhaalt dat de N-VA blijft ijveren voor deze hervormingen en dat daarvoor een staatshervormingen nodig is waarbij een aantal essentiële bevoegdheden worden overgeheveld naar de deelstaten. Ook de federale regering moet echter de nodige hervormingen doorvoeren, concludeert Jambon. (Belga)