Tot voor kort onderhandelde N-VA-burgemeester Christoph D'Haese met CD&V en Open Vld over een nieuwe rechtse meerderheid in Aalst. De gesprekken leken een tijdlang in een laatste fase, maar een stemming in de gemeenteraad zorgde voor ruis op de lijn. D'Haese zette CD&V buitenspel, maar bij een verkennend gesprek met sp.a en LijstA bleek er geen draagvlak voor een rechts bestuursakkoord, wat D'Haese uitdrukkelijk verkiest.

D'Haese gaf zaterdag nog geen toelichting over de mogelijkheden voor een nieuwe bestuursploeg. Vlaams Belang, dat in Aalst fors groeide en N-VA aan een meerderheid kan helpen, kreeg nog geen telefoontje. 'Een historische kans die D'Haese laat liggen', klinkt het daar.

Het is mogelijk dat de gesprekken met Open Vld en CD&V alsnog worden hervat. De Aalsterse christendemocraten sturen daarop aan, maar D'Haese geeft zaterdag aan dat een volgende stap in de onderhandelingen nog niet is gezet.

Tot voor kort onderhandelde N-VA-burgemeester Christoph D'Haese met CD&V en Open Vld over een nieuwe rechtse meerderheid in Aalst. De gesprekken leken een tijdlang in een laatste fase, maar een stemming in de gemeenteraad zorgde voor ruis op de lijn. D'Haese zette CD&V buitenspel, maar bij een verkennend gesprek met sp.a en LijstA bleek er geen draagvlak voor een rechts bestuursakkoord, wat D'Haese uitdrukkelijk verkiest. D'Haese gaf zaterdag nog geen toelichting over de mogelijkheden voor een nieuwe bestuursploeg. Vlaams Belang, dat in Aalst fors groeide en N-VA aan een meerderheid kan helpen, kreeg nog geen telefoontje. 'Een historische kans die D'Haese laat liggen', klinkt het daar. Het is mogelijk dat de gesprekken met Open Vld en CD&V alsnog worden hervat. De Aalsterse christendemocraten sturen daarop aan, maar D'Haese geeft zaterdag aan dat een volgende stap in de onderhandelingen nog niet is gezet.