De traditie, die vorige jaren steeds een grote massa op de been bracht, moest dit jaar heruitgevonden worden. Carnavalsgroep 'De Zwisjelmoize' koos voor een intieme ceremonie met een eerbetoon voor de vermoorde oud-burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V).

Om geen ongenode gasten op de been te brengen hielden 'De Zwisjelmoize' de locatie van de kleine ceremonie geheim. De verbranding vond uiteindelijk om 21 uur plaats. Er werd een coronaveilig programma uitgerold in samenwerking met carnavalsradio Oilsjt Mjoezik. Prins Yvan stak de pop aan en zanger Hendrik Daelman zong 'Oilsjt goi stad van men droeimen', met doedelzakspelers op de achtergrond. 'Een symbolisch belangrijk moment', wil de carnavalsgroep na het gebeuren meegeven. 'Het afsluiten van 3 dagen carnaval, maar ook het uitkijken naar een nieuw carnavalsjaar. Dit jaar verlangden we zoveel harder naar dat nieuwe carnavalsjaar!'

'Ons Ilse'

Tijdens het live radioprogramma kregen de carnavalisten anekdotes en interviews te horen van ex-prinsen en de voorzitter van het feestcommité. Inwoners van Aalst konden ook een mini-popverbranding in hun tuin organiseren. Dinsdagavond keek feestvierend Aalst op een ingetogen manier vooral naar een kleinschalige popverbranding met een houten pop die - omringd door beeltenissen van coronavirusjes - in vlammen opging. Uit de as van die houten pop kwam een stalen exemplaar tevoorschijn. Het virus werd vervangen door een haring - een typisch carnavalssymbool - met in het hart van de pop het opschrift 'ons Ilse'. 'Een mooi eerbetoon aan de vermoorde oud-burgemeester Ilse Uyttersprot', klinkt het.

Uyttersprot werd in augustus van vorig jaar om het leven gebracht.

De traditie, die vorige jaren steeds een grote massa op de been bracht, moest dit jaar heruitgevonden worden. Carnavalsgroep 'De Zwisjelmoize' koos voor een intieme ceremonie met een eerbetoon voor de vermoorde oud-burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V).Om geen ongenode gasten op de been te brengen hielden 'De Zwisjelmoize' de locatie van de kleine ceremonie geheim. De verbranding vond uiteindelijk om 21 uur plaats. Er werd een coronaveilig programma uitgerold in samenwerking met carnavalsradio Oilsjt Mjoezik. Prins Yvan stak de pop aan en zanger Hendrik Daelman zong 'Oilsjt goi stad van men droeimen', met doedelzakspelers op de achtergrond. 'Een symbolisch belangrijk moment', wil de carnavalsgroep na het gebeuren meegeven. 'Het afsluiten van 3 dagen carnaval, maar ook het uitkijken naar een nieuw carnavalsjaar. Dit jaar verlangden we zoveel harder naar dat nieuwe carnavalsjaar!'Tijdens het live radioprogramma kregen de carnavalisten anekdotes en interviews te horen van ex-prinsen en de voorzitter van het feestcommité. Inwoners van Aalst konden ook een mini-popverbranding in hun tuin organiseren. Dinsdagavond keek feestvierend Aalst op een ingetogen manier vooral naar een kleinschalige popverbranding met een houten pop die - omringd door beeltenissen van coronavirusjes - in vlammen opging. Uit de as van die houten pop kwam een stalen exemplaar tevoorschijn. Het virus werd vervangen door een haring - een typisch carnavalssymbool - met in het hart van de pop het opschrift 'ons Ilse'. 'Een mooi eerbetoon aan de vermoorde oud-burgemeester Ilse Uyttersprot', klinkt het. Uyttersprot werd in augustus van vorig jaar om het leven gebracht.