99 bewoners uit de Antwerpse Lange Lozanastraat krijgen een GAS-boete. De reden: ze plaatsten hun vuilniszakken buiten op donderdagavond 31 oktober. Aangezien er op de feestdag 1 november geen afvalophaling was, zorgde hun afval volgens de stad voor overlast. Dat schrijft de krant De Standaard.

De GAS-ambtenaren waren in tegenstelling tot de vuilnismannen wel aan het werk op 1 november. Zij gingen na wie zijn vuilniszakken had buitengezet, en leverden nadien een GAS-boete af.

Avondophaling

De buurt is niet van plan de boetes te betalen. "Meestal worden de vuilniszakken al op donderdagavond opgehaald", klinkt het. "We gingen er vanuit dat dit ook het geval zou zijn op 31 oktober."

Maar de stad weigert de GAS-boetes in te trekken. "We waarschuwen al jaren dat op een feestdag het huisvuil niet wordt opgehaald", reageert het kabinet van schepen Philip Heylen (CD&V). (AVE)

99 bewoners uit de Antwerpse Lange Lozanastraat krijgen een GAS-boete. De reden: ze plaatsten hun vuilniszakken buiten op donderdagavond 31 oktober. Aangezien er op de feestdag 1 november geen afvalophaling was, zorgde hun afval volgens de stad voor overlast. Dat schrijft de krant De Standaard. De GAS-ambtenaren waren in tegenstelling tot de vuilnismannen wel aan het werk op 1 november. Zij gingen na wie zijn vuilniszakken had buitengezet, en leverden nadien een GAS-boete af. Avondophaling De buurt is niet van plan de boetes te betalen. "Meestal worden de vuilniszakken al op donderdagavond opgehaald", klinkt het. "We gingen er vanuit dat dit ook het geval zou zijn op 31 oktober." Maar de stad weigert de GAS-boetes in te trekken. "We waarschuwen al jaren dat op een feestdag het huisvuil niet wordt opgehaald", reageert het kabinet van schepen Philip Heylen (CD&V). (AVE)