Groen Brugge gaf zaterdag al enkele namen van de lijst vrij. Voorzitter Andries Neirynck zal zelf als 36-jarige de vijfde plaats innemen. Karin Robert (54) bekleedt de vierde plaats. De derde plaats is voor de 27-jarige Janos Braem. De huidige fractieleider Marleen Ryelandt krijgt de tweede plaats toebedeeld en Raf Reuse zal de lijst trekken. De jonge Bruggeling is amper 19 jaar. Huidig gemeenteraadslid Charlotte Storme (48) zal de lijst duwen.

'We vormen een onafscheidelijke ploeg. Nu nog met zes, straks met 47. Ik vorm een complementair duo met Marleen, een tandem van verjonging en ervaring', aldus Reuse, die meteen gaf te kennen dat Groen Brugge een open lijst wordt.

'Een menselijker, eerlijker en gezonder Brugge, daar staan we voor en met die baseline trekken we dan ook naar de kiezer', zegt voorzitter Neirynck. 'We willen hét alternatief vormen voor de Bruggeling. De vorige keer hadden we nipt te weinig stemmen om een vierde zetel in te nemen in Brugge. Nu gaan we resoluut voor vijf of zes zetels.'

Oud-kopstuk Sammy Roelant trok vorig jaar de deur achter zich dicht bij Groen. 'Maar we zijn niet onthoofd. Integendeel, we hebben dat hoofdstuk al lang afgesloten en zijn al een jaar zelf goed bezig. Tal van ideeën worden door het bestuur overgenomen, maar we gaan nog voor meer', besluit Neirynck.

Beveren

In Beveren hebben Groen en SP.A hun kartellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voorgesteld. De lijst wordt getrokken door het 40-jarige Groen-bestuurslid Ann Vermeulen. Op de tweede plaats komt gemeenteraadslid Issam Benali. Fractieleidster Kristien Hulstaert (Groen) gaat de lijst duwen.

Momenteel wordt Beveren bestuurd door CD&V en N-VA. 'Er zijn een aantal beleidsdomeinen waar wij ondernemender willen zijn dan het huidige bestuur. Denk aan de leefomgeving van de Beverenaars: mobiliteit, open ruimte en lokale economie', zegt Vermeulen. Die pleit ook voor meer burgerparticipatie. 'Als mensen betrokken worden en meedenken, is een dynamischer beleid mogelijk met meer draagvlak.'

Er wordt al volop gewerkt aan een politiek programma. Het kartel belooft inspraakmomenten 'om ideeën en voorstellen te delen', zeggen de lokale voorzitters van beide partijen, Bram Massar van Groen en Pol Staut van SP.A. Het programma wordt pas uitgeschreven na de inspraakmomenten.

Begin augustus kondigden Groen en SP.A in Beveren aan dat ze ook bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 samen op een lijst opkomen. Beide partijen zetten daarmee hun samenwerking uit 2012 verder.

Groen Brugge gaf zaterdag al enkele namen van de lijst vrij. Voorzitter Andries Neirynck zal zelf als 36-jarige de vijfde plaats innemen. Karin Robert (54) bekleedt de vierde plaats. De derde plaats is voor de 27-jarige Janos Braem. De huidige fractieleider Marleen Ryelandt krijgt de tweede plaats toebedeeld en Raf Reuse zal de lijst trekken. De jonge Bruggeling is amper 19 jaar. Huidig gemeenteraadslid Charlotte Storme (48) zal de lijst duwen. 'We vormen een onafscheidelijke ploeg. Nu nog met zes, straks met 47. Ik vorm een complementair duo met Marleen, een tandem van verjonging en ervaring', aldus Reuse, die meteen gaf te kennen dat Groen Brugge een open lijst wordt. 'Een menselijker, eerlijker en gezonder Brugge, daar staan we voor en met die baseline trekken we dan ook naar de kiezer', zegt voorzitter Neirynck. 'We willen hét alternatief vormen voor de Bruggeling. De vorige keer hadden we nipt te weinig stemmen om een vierde zetel in te nemen in Brugge. Nu gaan we resoluut voor vijf of zes zetels.'Oud-kopstuk Sammy Roelant trok vorig jaar de deur achter zich dicht bij Groen. 'Maar we zijn niet onthoofd. Integendeel, we hebben dat hoofdstuk al lang afgesloten en zijn al een jaar zelf goed bezig. Tal van ideeën worden door het bestuur overgenomen, maar we gaan nog voor meer', besluit Neirynck.In Beveren hebben Groen en SP.A hun kartellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voorgesteld. De lijst wordt getrokken door het 40-jarige Groen-bestuurslid Ann Vermeulen. Op de tweede plaats komt gemeenteraadslid Issam Benali. Fractieleidster Kristien Hulstaert (Groen) gaat de lijst duwen. Momenteel wordt Beveren bestuurd door CD&V en N-VA. 'Er zijn een aantal beleidsdomeinen waar wij ondernemender willen zijn dan het huidige bestuur. Denk aan de leefomgeving van de Beverenaars: mobiliteit, open ruimte en lokale economie', zegt Vermeulen. Die pleit ook voor meer burgerparticipatie. 'Als mensen betrokken worden en meedenken, is een dynamischer beleid mogelijk met meer draagvlak.' Er wordt al volop gewerkt aan een politiek programma. Het kartel belooft inspraakmomenten 'om ideeën en voorstellen te delen', zeggen de lokale voorzitters van beide partijen, Bram Massar van Groen en Pol Staut van SP.A. Het programma wordt pas uitgeschreven na de inspraakmomenten. Begin augustus kondigden Groen en SP.A in Beveren aan dat ze ook bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 samen op een lijst opkomen. Beide partijen zetten daarmee hun samenwerking uit 2012 verder.