De brochure 'Onderweg naar meer ervaring' van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) moet jonge bestuurders sensibiliseren met handige tips om de eerste autoritten veilig door te brengen.

Het eerste exemplaar werd uitgedeeld door staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) in het rijexamencentrum van Evere.

"Een rijbewijs halen betekent voor jongeren eindelijk vrijheid", zegt staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet. "Maar dat is pas de eerste stap. Dit initiatief is nodig om jongeren daarna te begeleiden bij het verantwoord autorijden."

Hoffelijkheid

In mei lanceerde het BIVV al de campagne 'Je eerste 1.500 kilometer zijn de gevaarlijkste'. Jongeren van 18 tot 24 jaar waren in 2012 betrokken bij een vierde van de auto-ongevallen, terwijl zij nog geen 10 procent van de totale bevolking uitmaken. Het risico op ongevallen blijkt voor 19-jarige mannen maar liefst zes keer zo hoog dan voor mannen tussen 32 en 64 jaar. Bij vrouwen is dat drie keer zo veel.

In de brochure vinden jonge bestuurders in negen hoofdstukken onder meer tips over hoffelijkheid en rijstijl. Voor ouders zit er een apart onderdeel in om hun kinderen goed te begeleiden. Elke bestuurder die slaagt voor het praktisch rijexamen de komende maanden krijgt een exemplaar van 'Onderweg naar meer ervaring'. (Belga/AVE)

De brochure 'Onderweg naar meer ervaring' van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) moet jonge bestuurders sensibiliseren met handige tips om de eerste autoritten veilig door te brengen. Het eerste exemplaar werd uitgedeeld door staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) in het rijexamencentrum van Evere. "Een rijbewijs halen betekent voor jongeren eindelijk vrijheid", zegt staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet. "Maar dat is pas de eerste stap. Dit initiatief is nodig om jongeren daarna te begeleiden bij het verantwoord autorijden." In mei lanceerde het BIVV al de campagne 'Je eerste 1.500 kilometer zijn de gevaarlijkste'. Jongeren van 18 tot 24 jaar waren in 2012 betrokken bij een vierde van de auto-ongevallen, terwijl zij nog geen 10 procent van de totale bevolking uitmaken. Het risico op ongevallen blijkt voor 19-jarige mannen maar liefst zes keer zo hoog dan voor mannen tussen 32 en 64 jaar. Bij vrouwen is dat drie keer zo veel. In de brochure vinden jonge bestuurders in negen hoofdstukken onder meer tips over hoffelijkheid en rijstijl. Voor ouders zit er een apart onderdeel in om hun kinderen goed te begeleiden. Elke bestuurder die slaagt voor het praktisch rijexamen de komende maanden krijgt een exemplaar van 'Onderweg naar meer ervaring'. (Belga/AVE)