De 18-jarige Tane Depuydt volgt de studierichting kantoor en wil later een café uitbaten. Dit jaar heeft hij echter zijn zinnen gezet op de Brugse gemeenteraad. 'Ik wil in de politiek, net als mijn vader. En voor Groen, want we hebben meer natuur nodig', zegt de jonge Bruggeling.

Dat Groen de tiener er zou hebben bijgehaald als verkiezingsstunt, ontkent de Brugse partijafdeling met klem. 'Tane is al een hele tijd actief bij onze jongerenafdeling. Hij heeft zelf aangeboden om mee te doen', zegt (afscheidnemend) voorzitter Andries Neirynck. "Wij zijn voor inclusie en willen Tane deze kans geven."

De 18-jarige Tane Depuydt volgt de studierichting kantoor en wil later een café uitbaten. Dit jaar heeft hij echter zijn zinnen gezet op de Brugse gemeenteraad. 'Ik wil in de politiek, net als mijn vader. En voor Groen, want we hebben meer natuur nodig', zegt de jonge Bruggeling. Dat Groen de tiener er zou hebben bijgehaald als verkiezingsstunt, ontkent de Brugse partijafdeling met klem. 'Tane is al een hele tijd actief bij onze jongerenafdeling. Hij heeft zelf aangeboden om mee te doen', zegt (afscheidnemend) voorzitter Andries Neirynck. "Wij zijn voor inclusie en willen Tane deze kans geven."