Dat zegt jeugdrechter Christian Denoyelle.

Het meisje werd maandag in de late namiddag met een ziekenwagen afgezet aan het gerechtsgebouw.

"Ze was vanuit de jeugdpsychiatrie naar een spoedafdeling gebracht. Het meisje was aan het dissociëren en verwondde zichzelf. De spoedafdeling kon die problematiek niet aan en aangezien de jeugdpsychiatrie haar niet terug wilde, werd ze maar bij mijn collega op de jeugdrechtbank gedropt. Echt ongehoord dat artsen haar zomaar bij niet-hulpverleners dumpen. Wij zijn per slot van rekening rechters en geen psychiaters", zegt Denoyelle.

'Schrijnend'

Zijn collega belde naar het centrum, maar ving bot. Hij probeerde nog inderhaast om een geschikte opvangplek voor haar te vinden, maar er was nergens plaats. "Hij heeft zelfs nog overwogen om samen met een griffier en de politie in het gerechtsgebouw te blijven overnachten, maar de politie kon de veiligheid niet garanderen. Het kind werd daarop overgebracht naar een doorgangscel van de lokale politie. Echt schrijnend hoe dit meisje door de hulpverlening als een hete aardappel wordt doorgeschoven. Hopelijk wordt er morgen een oplossing voor haar gevonden."

(Belga/RR)

Dat zegt jeugdrechter Christian Denoyelle. Het meisje werd maandag in de late namiddag met een ziekenwagen afgezet aan het gerechtsgebouw. "Ze was vanuit de jeugdpsychiatrie naar een spoedafdeling gebracht. Het meisje was aan het dissociëren en verwondde zichzelf. De spoedafdeling kon die problematiek niet aan en aangezien de jeugdpsychiatrie haar niet terug wilde, werd ze maar bij mijn collega op de jeugdrechtbank gedropt. Echt ongehoord dat artsen haar zomaar bij niet-hulpverleners dumpen. Wij zijn per slot van rekening rechters en geen psychiaters", zegt Denoyelle. Zijn collega belde naar het centrum, maar ving bot. Hij probeerde nog inderhaast om een geschikte opvangplek voor haar te vinden, maar er was nergens plaats. "Hij heeft zelfs nog overwogen om samen met een griffier en de politie in het gerechtsgebouw te blijven overnachten, maar de politie kon de veiligheid niet garanderen. Het kind werd daarop overgebracht naar een doorgangscel van de lokale politie. Echt schrijnend hoe dit meisje door de hulpverlening als een hete aardappel wordt doorgeschoven. Hopelijk wordt er morgen een oplossing voor haar gevonden."(Belga/RR)