Vorig jaar kregen 1102 zelfstandigen een compensatie van het Participatiefonds, schrijft Het Laatste Nieuws op basis van cijfers van Unizo. Dat is goed voor 2,14 miljoen euro. Vijf jaar geleden ging het nog om 86 vergoedingen.

In 2012 was er wel een lichte daling ten opzichte van 2011, maar dat komt volgens de zelfstandigenorganisatie mogelijk door de verkiezingen. "Dan zorgen gemeentebesturen ervoor dat openbare werken tijdig af zijn", zegt woordvoerster Sanderijn Vanleenhove in Het Laatste Nieuws.

Doodsteek

Gemiddeld kon elke zelfstandige in 2012 rekenen op een totaal compensatiebedrag van 1.944 euro.

Unizo vraagt een aanpassing van de sluitingsvoorwaarde. Zelfstandigen komen immers enkel in aanmerking als ze minstens zeven dagen de deuren hebben moeten sluiten. "Op lange termijn betekent een sluiting echter dikwijls de doodsteek van een zaak." (Belga/TV)

Vorig jaar kregen 1102 zelfstandigen een compensatie van het Participatiefonds, schrijft Het Laatste Nieuws op basis van cijfers van Unizo. Dat is goed voor 2,14 miljoen euro. Vijf jaar geleden ging het nog om 86 vergoedingen. In 2012 was er wel een lichte daling ten opzichte van 2011, maar dat komt volgens de zelfstandigenorganisatie mogelijk door de verkiezingen. "Dan zorgen gemeentebesturen ervoor dat openbare werken tijdig af zijn", zegt woordvoerster Sanderijn Vanleenhove in Het Laatste Nieuws.Doodsteek Gemiddeld kon elke zelfstandige in 2012 rekenen op een totaal compensatiebedrag van 1.944 euro. Unizo vraagt een aanpassing van de sluitingsvoorwaarde. Zelfstandigen komen immers enkel in aanmerking als ze minstens zeven dagen de deuren hebben moeten sluiten. "Op lange termijn betekent een sluiting echter dikwijls de doodsteek van een zaak." (Belga/TV)